Dacă ți-a fost dor de un spectacol bun, fă-ți liber vineri, 17 mai, ora 18:30 și vino la Teatrul Național Eugene Ionesco să vezi de ce Oscar un copil de 10 ani, nu crede în Moș Crăciun, dar crede în Dumnezeu. Spectacolul  „Oscar și Tanti Roz”.

„Oscar și tanti Roz” este o dramă de Eric-Emmanuel Schmitt, pusă în scena Teatrului Național Eugene Ionesco de regizorul Petru Vutcărău.

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă.

Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.  Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Durată spectacol este de două ore, fără pauză. Spectacolul este subtitrat în limba engleză și rusă.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.