(foto, video) Lenovo creează un laptop pliabil. Cum arată viitorul ThinkPad X1

Lenovo_Worlds_First_Foldable_PC_2

Lenovo continuă să fie cel mai popular producător de laptopuri de pe mapamond, iar pentru a-și menține dominația, lucrează intens la un laptop pliabil. Primul exemplar în stadiu de prototip a fost prezentat la conferința Accelerate a celor de la Lenovo, care a avut loc în Florida. Lansarea pe piață va avea loc în anul 2020.

Gadgetul nu are un nume oficial, dar pare să facă parte din familia ThinkPad X1 de dispozitive și își propune să înlocuiască laptopurile tradiționale. Specificațiile nu sunt cunoscute, dat aparatul a fost funcțional la prezentarea din SUA și, cel mai probabil, va beneficia de îmbunătățiri importante până la lansarea efectivă, anunță playtech.ro.

playtech.ro

Un lucru este însă sigur. Lenovo X1 este construit în jurul unui OLED de 13,3 inci care se pliază în interior, similar cu Galaxy Fold. Asta înseamnă că se prinde magnetic la extremități, pentru a rămâne închis, iar la mijloc va avea o mică despărțitură. Va fi interesant de văzut dacă Lenovo a rezolvat problema dungii de pe centru care apare după un anumit număr de plieri.

engadget.com

Conform celor de la Engadget, care l-au testat la fața locului, balamaua pare să fie destul de rigidă, dar relativ ușor de închis și deschis. În momentul în care l-ai pliat, s-ar putea să-ți aducă aminte de o agendă pe care ai luat-o cu tine peste tot în ultimii ani. În acest sens, ajută și coperta de piele de pe exterior. Legat de greutate, Lenovo speră să se încadreze mai jos de 900 de grame. Un stylus va fi inclus în pachet. Mai multe detalii despre viitorul Thinkpad vor fi făcute publice la conferința CES 2019 de anul viitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente