În Moldova apare Asociația Companiilor din Industria Electronică. Care sunt scopurile acesteia

electronic1

Pe 14 mai, ora 11:30 în incinta sălii de conferințe a SRL “Informbusiness”, str. Calea Ieșilor 17/2, etajul 4. va avea loc adunarea de constituire a Asociației Companiilor din Industria Electronică din Moldova (ACEM).

Scopul principal al ACEM este promovarea creșterii competitivității și dezvoltarea sectorului industriei electronice din Republica Moldova prin parteneriate viabile între companiile private, autoritățile publice și alte organizații naționale și internaționale.

Inițiativa de creare a ACEM a venit in cadrul mesei rotunde „Industria electronicii, realizări, provocări şi perspective”, eveniment organizat de Agenția de Investiții cu suportul Proiectului de Consiliere a Guvernului R. Moldova în politici economice implementat de Agenția de Cooperare Germană (GIZ) cu sprijinul financiar al Ministerului German pentru cooperare economică și dezvoltare (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC), în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei. Evenimentul s-a desfășurat la 9 noiembrie 2018 si a întrunit reprezentanții sectorului privat din industria electronica, sectorului public si mediul academic.

La adunarea de constituire vor fi prezenți reprezentanți ai companiilor din industria electronica, potențialii membri cu drepturi depline in cadrul ACEM, dar și Secretarul de Stat, Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova – Vitalie TARLEV, directorul Biroului de Cooperare a Elveției – Caroline Tissot, președintele Academiei de Științe a Moldovei  – Ion TIGHINEANU, rectorul Universității Tehnice a Moldovei – Viorel BOSTAN, șeful departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală – Victor ȘONTEA, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior în domeniul electronicii din republică.

acem1

Fondatorii ACEM sunt persoane juridice – companii din domeniul industriei electronice din Republica Moldova, printre care: Informbusiness SRL, ICS Steinel Electronic SRL, ELIRI SA, BLACKSEA-EMS SRL, FIRMA AFN SRL, Universitatea Tehnică a Moldovei, IM AROBS SOFTWARE SRL, SIMPALS SRL.

Tot în cadrul acestui eveniment va fi semnat un memorandum de colaborare dintre compania Informbusiness SRL și autoritățile din UTA Găgăuzia pentru dotarea și modernizarea unor autobuze electrice care urmează sa facă legătura dintre orașele Comrat și Ciadîr-Lunga.

Universitatea Tehnică a Moldovei și compania  Equip Test vor semna un memorandum privind dotarea în cadrul universității a unui laborator cu echipamente de testare electronică.

Pe parcursul înregistrării participanților (începând cu ora 09:30) va avea loc vizita laboratorului de producție si testare în electronică „Infombusiness” (grupuri de 5 persoane), iar la ora 15:00 va avea loc vizita companiei ICS „Steinel Electronic” SRL, str. Mihai Sadoveanu 42/3, mun. Chișinău.

În cadrul evenimentului va fi expusă o expoziție a produselor electronice a unor companii din domeniul industriei electronice din Republica Moldova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente