Judocanul moldovean, Denis Vieru, a câștigat Grand Slamul de la Baku. Vezi momentul de glorie

Vieru2-920×518

Un nou succes pentru Denis Vieru. Judocanul moldovean a triumfat la Grand Slamul de la Baku. El a obținut 5 victorii în limitele categoriei de greutate 66 kg, cu Tumurkhuleg Davaadorj (Mongolia), Sunggat Zhubatkan (Kazahstan), Georgii Zantaraia (Ucraina), Mukhriddin Tilovov (Uzbekistan) și Nijat Shikhalizada (Azerbaidjan).

În luna aprilie, Denis a câștigat turneul internațional Grand Prix de la Antalya, unde i-a câștigat pe Petar Zadro (Bosnia-Herțegovina), Matej Poliak (Slovacia), Vano Makhatadze (Georgia) și Kherlen Ganbold (Mongolia). În ultima partidă a avut, însă, nevoie de mai mult timp (6 minute și 59 de secunde) pentru a-l învinge pe Mihail Puliaev (Rusia) în vârstă de 32 de ani, triplu vicecampion mondial.

La fel, în acest an, în luna februarie, luptătorul moldovean a fost primul și la Grand Slamul de la Paris. 

În 2018, s-a clasat pe locul 5 la Grand-Prixul de la Haga. El a înregistrat trei victorii și două înfrângeri în categoria de greutate 66 kg, după care a cucerit medalia de bronz la Grand Prix-ul de la Budapesta.

Denis Vieru (22 de ani) este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016).

El se situează în prezent pe locul 4 în clasamentul olimpic. Primii 32 judocani situați în acest top obțin dreptul să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo-2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente