(foto, video) Și-au testat rezistența și au învățat cum să acționeze în situații de risc. 150 de tineri au participat la Şcoala Bărbăţiei

Tabara risc2

Peste 150 de copii au participat la Şcoala Bărbăţiei desfăşurată la Orhei. Tinerii au fost instruiți de pompierii IGSU cum să reacționeze în situații de risc.

Tinerii formează 13 echipe din raioanele Criuleni, Orhei, Şoldăneşti şi Rezina. Pe parcursul a două zile elevii au fost testaţi la rezistenţă dar şi au învăţat multe lucruri noi despre cum să reacționeze în situații de risc.

Tinerii au fost implicaţi în ateliere de lucru pentru acordarea primului ajutor calificat, salvarea persoanelor de la înec, dar şi salvarea oamenilor de la înălţime. La fel, aceștia au practicat şi îmbrăcarea echipamentelor de luptă contra cronometru, fiind implicaţi şi în activităţi de comunicare şi gestionare corectă a situaţiilor de risc.

Școala Bărbăției reprezintă o tabără de vară unde elevii claselor a zecea a instituțiilor de învățământ au parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor, iar salvatorii și pompierii sunt alături pentru ai ghida în luarea deciziilor corecte.  Anul acesta, peste 1000 de elevi din toate regiunile țării vor trece prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, până la lichidarea de incendii simulate. Pe parcursul a două zile, copii vor lua parte la  mai multe concursuri practice.

Tabara risc
Tabara risc1

Activități similare vor fi desfășurate în perioada 8-18 mai la nivel regional în raioanele Căușeni, Hîncești, Soroca, Edineț, Chișinău, UTA Gagauzia, Ungheni și Cahul. În total la Școala Bărbăției vor participa 89 de echipe din întreagă țară.

Tabara risc2
Tabara risc4
Tabara risc5
Tabara risc6
Tabara risc9
Tabara risc11

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente