Victorie vs Europa. Mai multe partide au organizat astăzi în centrul Chișinăului o serie de manifestații

59750862_2223896047647764_7965220449061699584_o

Centrul Chișinăului a fost prins azi de evenimente, asta datorită faptului că potrivit „calendarului legislativ”, se consemnează atât Ziua Europei cât și Ziua Victoriei.

Mai multe detalii despre „intersecția sărbătorilor” vedeți aici:

(video) #DIEZPRE sărbătoarea 9 mai. Cineva comemorează, altcineva sărbătorește

Atât PSRM și Igor Dodon, cât și Partidul Șor și PDM au organizat concerte. Dacă socialiștilor li s-a dat Piața Marii Adunări Naționale, PDM-ului i s-a permis să organizeze în preajma catedralei. Ambele Scene de fapt se puteau vedea din același punct.

Scena Partidului Șor a fost montată în preajma Palatului Sporturilor a USM, și respectiv, traficul pe strada Mihail Kogălniceanu a fost blocat timp de câteva ore.

Alții au sărbătorit Ziua Europei

Blocul ACUM a organizat un flash-mob în fața Parlamentului.

„Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naștere a proiectului european, ci și o zi a bucuriei de a fi împreună, a solidarității, o zi a marii comunități din care fac parte toți cetățenii UE și cei ale statelor aspirante de a accede în Uniunea Europeană”, a menționat liderul PAS, Maia Sandu. Liderul PPDA, Andrei Năstase nu a participat la manifestație

Partidul Liberal a organizat un flashmob în faţa Ambasadei României la Chişinău cu ocazia Zilei Europei. Evenimentul a început cu imnul Uniunii Europene şi al României. Membrii formaţiunii au purtat drapele Uniunii Europene şi ale partidului. Tinerii liberali sunt convinşi că viitorul ţării este în Uniunea Europeană, iar unirea cu România este soluţia pentru situaţia social politică din ţară

„Ne-am propus să marcăm Ziua Europei într-un mod simbolic şi frumos, şi decent, în aşa fel încât să ducem un mesaj către societate. Astăzi vrem să vă transmitem un mesaj de unire şi de integrare în UE”, a declarat preşedintele fracţiunii PL din CMC, Ion Cebanu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente