(foto, video) Peste 1000 de elevi din toate regiunile țării vor participa la tabăra de vară „Școala Bărbăției”

Tabere incendiu22

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dat start taberei de vară Școala Bărbăției cu genericul „Împreună reducem riscurile” ediția 2019. Primii elevi care au început competițiile au fost echipele de tineri din nordul țării.

Într-o tabară de vară din localitatea Sadovoe, mun. Bălți, opt echipe din raionele Fălești, Glodeni, Rîșcani, Sîngerei și Bălți au dat start concursului. Școala Bărbăției reprezintă o tabără de vară unde elevii claselor a zecea a instituțiilor de învățământ au parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor, iar salvatorii și pompierii sunt alături pentru ai ghida în luarea deciziilor corecte.

Anul acesta, peste 1000 de elevi din toate regiunile țării vor trece prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, până la lichidarea de incendii simulate. Pe parcursul a două zile, copii vor lua parte la mai multe concursuri practice: “Ștafeta Combinată”, Desfășurare de luptă, dar și competiții creative cu genericul „Cartea de vizită”, „Lecții de viață” și „Prin obiectiv”. Mai mult, pe parcursul zilelor partcicipanții își vor testa abilitățile de lucru în echipă și comunicare trecînd prin teste psihologice prin intermediul concursului „Ghidează și salvează”, dar și vor învăța să îmbrace echipamentul pompierilor contra cronometru prin participarea la proba „Echiparea”.

Tabere incendiu
Tabere incendiu1
Tabere incendiu2

Toate etapele taberei Școala Bărbăției au drept scop pregătirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții, iar elevii vor fi gata să reacționeze corect în orice situație de risc.

Tabere incendiu3
Tabere incendiu5
Tabere incendiu6

Activități similare vor fi desfășurate în perioada 8-18 mai la nivel regional în raioanele Orhei, Căușeni, Hîncești, Soroca, Edineț, Chișinău, UTA Gagauzia, Ungheni și Cahul. În total la Școala Bărbăției vor participa 89 de echipe din întreagă țară.

Tabere incendiu8
Tabere incendiu11
Tabere incendiu22
Tabere incendiu33

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente