Ești jurnalist sau cineast pasionat de documentare? Realizează un scurtmetraj despre libertatea presei în Moldova și câștigă 650 de dolari

1
Foto: A24 / Everett

Asociaţiile obşteşti HomoDiversus și Media Center anunță concurs de selectare a cineaştilor și jurnaliștilor de film documentar pentru producția de scurtmetraje documentare care vor reflectă percepţiile populaţiei despre libertatea de exprimare și mass-media în Moldova.

Concursul este deschis atât pentru persoane fizice – cineaştii şi jurnaliştii cât şi pentru persoane juridice, televiziuni sau companii media.

Filmele documentare vor aborda următoarele subiecte orientative:

# Libertatea opiniei

# Libertatea de exprimare

# Libertatea presei

# Gradul de încredere a publicului în mass-media

# Accesul la pluralismul media și gradul de diversitate a opiniilor

# Rolul mass-media în formarea conceptelor sociale în diferite comunități

# Vocea femeii în mass-media și în societate

# Rolul jurnaliștilor în protejarea drepturilor omului.

Candidații vor fi selectați în funcție de calitatea scenariilor, originalitatea abordării și relevanța subiectului, respectarea principiilor egalității și implicării comunității, precum și corespunderea standardelor tehnice. În caz de necesitate va fi oferită expertiză externă cu scopul integrării principiilor de drepturile omului şi egalitate.
Persoanele selectate vor putea primi asistenţă în valoare de până la $650 pentru producţia unui film de scurt metraj documentar.

Filmele urmează a fi finalizate până la finele lunii septembrie 2019.

Pentru a participa la concurs expediaţi:

# formularul de aplicare cu indicarea subiectului ales și rezumatul filmului propus (găsiţi formularul anexat);

# CV (biografie scurtă, cu indicarea experiență relevante în realizarea filmelor documentare și / sau alte materiale video; (sunt binevenite trimiterile la materialele video realizate).

Expediaţi aplicaţia şi CV-ul la adresa de e-mail [email protected], cu menţiunea în subiectul mesajului: „Film Documentar”. Data limită pentru aplicare: 12 mai 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente