7 sfaturi pentru bicicliștii începători care vor să participe la Chișinău Criterium 2019

0ff89fb88cb9f0255a2f9b4f779b60a2

Fie că vrei să îți găsești o pasiune nouă, vrei să faci sport, îți plac plimbările lungi în natură, sau vrei să adopți un stil de viață sănătos, indiferent de motivul pentru care ai pășit în lumea bicicliștilor, în calitate de începător, este bine te informezi. Iată câteva sfaturi pentru un biciclist novice: 

#1.  Investește în calitate 

Îndreaptă-ți atenția către o bicicletă și accesorii de calitate, în special pentru cască și un bun velofar cu LED-uri! La urma urmei, o bicicletă bună și de înaltă calitate te va scuti de o grămadă de situații neplăcute, și eventual, îți va salva viața în cazuri de risc. Investește în detalii vitale precum: lacăte, tije, șa, frâne, ghidon și manete. O bicicletă de proastă calitate nu doar că te va pune în pericol, dar va cere numeroase investiții pentru reparație.

#2. Nu neglija propria siguranță

Pentru început, exersează în timpul zilei. Pentru un începător, conducerea bicicletei în timpul nopții sau seara, chiar și dacă dispune de o bicicletă bună cu reflectoare de lumină și fare calitative, poate fi periculoasă. Șoferii conduc cu viteză mare chiar și în oraș, iar deseori nici nu pornesc faza scurtă special pentru bicicliști.

#3. Odihnește-te des 

În afara opririlor obișnuite pentru a bea apă – este de dorit din când în când, pur și simplu să mergi pe jos alături de bicicletă – acest lucru te va ajuta să întinzi mușchii obosiți de la conducere.

#4. Ia cu tine doar strictul necesar

Nu lua cu tine bagaje grele sau încărcături. Acest lucru îți va complica foarte mult deplasarea și te va obosi în timp foarte scurt.

#5. Stabilește traseul din timp

Verifică întotdeauna traseul expediției. În acest fel, vei economisi timpul și vei fi scutit de o eventuală rătăcire.

#6. Nu uita de hidratare

Pe timp de arșiță, evită să să mergi în excursii pe distanțe lungi În timpul verii, este mai bine de condus sau dimineața spre prânz, sau seara – de la ora 18.00 și până la 21.00. Se recomandă să te deplasezi pe un timp noros sau răcoros – în acest fel, energia o vei consuma pentru condus, și nu pentru a lupta cu deshidratarea. Este foarte important să ai suficientă apă cu tine – chiar și în zilele noroase.

#7. Verifică frecvent starea bicicletei

Înainte de începerea deplasării, la sfârșitul și chiar în timpul deplasării verifică: dacă sunt umflate bine roțile, dacă nu a nimerit gunoaie sau pietricele pe lanț, dacă sunt bune frânele.

Ai pășit în lumea ciclismului și te simți pregătit pentru o aventură? Află că pe 26 mai, se va desfășura cea de-a șasea ediție a „Chisinau Criterium”  – cursa de ciclism în format de circular, atât pentru cicliștii profesioniști cât și pentru începători.

Poți alege una dintre distanțele: 

15 km by Naturalis (MTB ONLY) – CUTOFF – 40 min

30 km by Technosoft (MTB + ROAD) – CUTOFF – 80 min

60 km (ROAD ONLY) – CUTOFF – 140 min

De asemenea, pe 25 mai se va desfășura și cursa tradițională distractivă „Velo Fun by Skoda”!

Dacă vrei să te înregistrezi și să afli mai multe informații, accesează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente