Studenții și profesorii de la UTM au participat la un master-class susținut de o stilistă din Marea Britanie

foto-4-1030×579

Centrul de Excelență ZIPhouse al UTM a găzduit un seminar cu genericul „International fashion trade shows – mastery of presentation”, destinat pasionaților de industria modei (proiectul a fost organizat de către CEADT ZIPhouse al UTM, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), cu suportul financiar al Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID); Guvernul Suediei; UK aid, Guvernul Marii Britanii).

Aflându-se în vizită în Moldova, Stella Arion, top-performing senior stylist, creative director și producător din Marea Britanie, a venit cu o prezentare captivantă în fața studenților și cadrelor didactice de la Facultatea Textile și Poligrafie a UTM. Fiind implicată în diverse fashionproiecte și show-uri internaționale de modă, stilista conlucrează cu asemenea companii și brand-uri celebre din domeniu, cum ar fi McQueen, Selfridges, Wella International, M&S, transmite UTM.

foto-2-1030x579 foto-3-1030x579

În cadrul aceleiași vizite în Moldova, pe parcursul a câteva zile, Stella Arion a oferit consultanță tinerilor designeri – competitori ai Concursului Z Generation Young Designers Competition 2019 (ediția a II-a), privind imaginea stilistică și aspectele de prezentare a colecțiilor vestimentare, elaborate de către aceștia. Această competiție în domeniul fashion a fost lansată în 2018 de CEADT ZIPhouse cu scopul promovării tinerelor talente din domeniul designului vestimentar.

foto-5-1030x579 foto-6-1030x579

La ediția din anul curent a concursului au participat și 10 studenți ai Facultății Textile și Poligrafie a UTM, specialitățile „Design vestimentar industrial” și „Ingineria produselor textile și din piele”. Tinerii creatori își dezvoltă cu asiduitate competențele profesionale în domeniul design-proiectării, elaborând pe parcursul acestui semestru modele vestimentare, integrate în colecții din 5 ținute. Acestea urmează a fi prezentate în cadrul concursului nominalizat, într-un show de amploare, care va avea loc pe 4 iunie, anul curent.

Foto-8-1030x579

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente