Ședințe de Parlament nu vor avea loc, dacă nu va fi majoritate. Ce spune cel mai bătrân deputat din Parlament

47434112411_9dbe6c7153_k (1)

Cel mai bătrân deputat din Parlament, Eduard Smirnov a declarat că nu va continua ședința de constituire în lipsa unei majorități parlamentare. O declarație în acest sens a fost făcută de cel responsabil de coordonarea primei ședințe pentru agora.md în cadrul mitingului dedicat sărbătorii de 1 mai, ce a avut loc astăzi.

„De ce adresați întrebări politice în așa zi? Va fi majoritate și vom convoca ședința Parlamentului, și vom lua decizii. Astăzi nu are rost să convoci ședința Parlamentului fără să ai o majoritate. Am primit o scrisoare de la ACUM (n.r. – cu rugămintea de a convoca ședința plenului), vreo trei săptămâni în urmă, iar apoi ei au avut discuții (n.r. – cu alte fracțiuni). Acum nu are rost de convocat în ședință”, a declarat Igor Smirnov.

Potrivit legii, dacă Parlamentul nu va adopta legi sau nu va investi un guvern până în luna iunie, acesta se va dizolva. Este vorba de data de 21 iunie, când se împlinesc exact 3 luni de la data primei ședințe a Parlamentului, care a avut loc pe 21 martie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente