(doc) Lista secțiilor de votare care vor fi deschise în Moldova pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European

votare-61816264_62261700
Foto: Ştirile TVR

Ambasada României în Republica Moldova va organiza 36 de secții de votare pe teritoriu țării noastre pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European. Scrutinul electoral va avea loc la data de 26 mai 2019.

Votarea începe la ora 7.00 (ora locală) și se va desfășura până la ora 21.00 (ora locală), atunci când secția de votare se va închide. Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

Vezi mai jos lista secțiilor de votare care vor fi deschise în Moldova.

În total, pentru alegerile pentru Parlamentul European, peste hotarele României au fost deschise 441 de secții de votare. Pe lângă Republica Moldova, cele mai multe sunt organizate în Italia, Spania, SUA, Marea Britanie, Germania și Franța.

Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când în România sunt organizate alegeri pentru Parlamentul European. Scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 și mai 2014.

România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente