Tinerii jurnaliști pot participa la un workshop despre jurnalismul digital la Potsdam, Germania

IMG_7968
Foto: M100YEJ 2018

Și în acest an, tinerii jurnaliști din Moldova pot participa la atelierul M100 (M100YEJ), care face parte din conferința internațională anuală de presă M100 Colocviul Sanssouci din Potsdam, Germania. Tema atelierului în 2019 este jurnalismul digital.

Pe lângă cultivarea cunoștințelor practice și teoretice legate de jurnalism și munca jurnalistică, atelierul are drept scop să genereze contacte și legături pe termen lung între participanți. Atelierul se va desfășura în limba engleză. În cele din urmă, tinerii jurnaliști vor participa la conferința internațională a mass-media M100 Colocviul Sanssouci din Potsdam, unde se reunesc unii dintre cei mai importanți redactori europeni, comentatori și proprietari de media alături de personalități publice. Aceștia vor evalua rolul și impactul mass-media în afacerile internaționale, în promovarea democrației și libertății de exprimare.

În anul 2019, atelierul se va concentra pe tema jurnalismului digital și a provocărilor generate de acesta.

Criterii de eligibilitate:

# tineri jurnaliști cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani;

# proveniența: Europa, țările din Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Georgia) și Rusia;

# formularul de înscriere, care include un propunere de proiect relevantă temei atelierului, CV și o scrisoare de motivație. Acestea trebuie depuse în limba engleză. Propunerea de proiect nu va depăși 6.000 de caractere, inclusiv spații, și va viza soluții digitale care pot fi aplicate în domeniul jurnalismului.

Participanții selectați vor fi invitați la un interviu prin Skype. Vor fi acoperite costurile pentru cazare, transport și mese.

Pentru participare, trimiteți cererea prin e-mail până la data de 16 iunie 2019, către [email protected]. Atelierul se va desfășura în perioada 09 – 18 septembrie 2019, la Potsdam, Germania. Mai multe detalii găsiți aici.

M100YEJ este o inițiativă a Orașului Potsdam și a Potsdam Media Internațional e.V. Este susținută de Ministerul Federal al Afacerilor Externe și de Fundația Națională pentru Democrație și are loc în colaborare cu Presa Europeană a Tineretului și MIZ Babelsberg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente