Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chişinău organizează astăzi, la ora 17.00, la Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină” un spectacol coregrafic dedicat Zilei Mondiale a Dansului.

Energie, zâmbete de copii, părinţi emoţionaţi şi diverse genuri ale dansului: popular, de estradă, modern, clasic şi chiar hip-hop. În așa mod, se va sărbători în capitală Ziua Dansului. Acest eveniment se organizează la Chișinău începând cu anul 2004.

Pe scenă vor evolua 19 colective de profil din municipiul Chișinău, inclusiv studenții Colegiului Național de Coregrafie, care vor prezenta diverse stiluri de dans.

Ziua Mondială a Dansului este marcată pe 29 aprilie, fiind instituită în 1982, la inițiativa Consiliului Internațional al Dansului, organizație din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât și fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre.

Dansul este considerat o formă universală de expresie artistică, ce depășește frontierele politice, culturale și etnice.

Citește și:

(foto, video) Best of: Lista școlilor din Chișinău unde adulții pot practica diferite tipuri de dans