Elevii moldoveni din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă astăzi în vacanța de Paști. Vacanța va dura zece zile și copii urmează să revină la ore marți, 7 mai.

Următoarea vacanță pentru elevi este cea de vară, care va începe la 31 mai, după încheierea anului de studii. Ulterior, elevii din clasele a IX-a și a XII-a vor trebui să susțină examene de absolvire a gimnaziului și liceului. Astfel, sesiunea de examene în gimnazii se va desfășura în perioada 3 – 14 iunie 2019, iar examenele de bacalaureat vor fi organizate între 4 și 21 iunie 2019, scrie moldpres.md.

Durata anului de studii este de 33 de săptămâni în învăţământul primar și de 35 de săptămâni în învăţământul gimnazial şi liceal, repartizate pe semestre relativ egale. În clasele terminale a IX-a şi a XII-a, durata anului de studii este de 34 de săptămâni, potrivit articolului 22 din Codul Educației.

Amintim că, următoarea vacanță de care vor beneficia elevii este cea de vară care durează 92 de zile. Potrivit datelor de la începutul anului de studii, în instituțiile de învățământ din țară învață circa 325 mii de elevi.