(foto, video) Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun sportiv din istorie. Starul argentinian a trecut la limită de Muhammad Ali

IMG_20180918_145155
Foto: mundoalbiceleste.com

Căpitanul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost desemnat cel mai bun sportiv din istorie într-un sondaj iniţiat de GiveMeSport. În finală sportivul din Argentina a câştigat bătălia strânsă din finală cu fostul mare boxer, Muhammad Ali.

Messi a fost ales de 51 % din cei 240.800 de votanţi de pe Facebook, în timp ce Ali a fost preferatul a 49 % dintre utilizatori, scrie digisport.ro.

MDAmaGFzaD0xNmZkYzgyOTkwZTM5ODkzNWM2MjAwZDdjMWU1YTk0MQ==.thumb

Messi a ajuns în finala cu Muhammad Ali după ce a trecut de o grupă din care au mai făcut parte Phil Taylor, Michael Phelps şi Tom Brady.

Celelalte trei grupe au fost formate din Lewis Hamilton, Roger Federer, Floyd Mayweather şi Serena Williams (grupa 1), Tiger Woods, Cristiano Ronaldo, Martina Navratilova şi Michael Jordan (grupa 3), LeBron James, Michael Schumacher, Pele şi Muhammad Ali (grupa 4).

Federer, Messi, Cristiano Ronaldo şi Ali au câştigat grupele, iar Messi a ajuns să lupte pentru ineditul premiu cu fostul mare pugilist american.

Argentinianul a fost desemnat cel mai bun sportiv şi în sondajul de pe twitter: a fost votat de 53 % dintre oameni, în timp ce Muhammad Ali a fost ales de 47 % dintre votanţi.

Messi este considerat drept cel mai bun jucător din generația sa, și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului. În 2009, 2010 și în 2011 a primit premiul Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului egalând performanța lui Michel Platini, singurul jucător din istorie care reușise să câștige până în acel moment 3 baloane de aur consecutiv. În 2012 depășește această barieră, fiind singurul jucător din istorie care câștigă al patrulea balon de aur consecutiv. Iar în 2015 câștigă al 5-lea balon de aur din cariera sa, fiind jucătorul cu cele mai multe baloane de aur câștigate din lume, 5 la număr.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente