Cum te lansezi într-o carieră de succes: cinci programe de internship pentru tinerii din Moldova

1

Studenții moldoveni au acum mai multe oportunități să obțină experiență practică. În căutarea forței de muncă, mai multe companii din țară au lansat programe de internship pentru a-i instrui pe viitorii angajați. Stagiile le permit angajatorilor să-și formeze forța de muncă necesară, iar tinerilor – să-și dezvolte abilitățile practice, pregătindu-se pentru provocările domeniului lor de activitate.

Pentru că domeniul IT se confruntă cu cea mai mare criză de specialiști, anume în acest domeniu sunt dezvoltate cele mai multe programe de internship. Studenții, absolvenții și masteranzii, talentați și entuziaști, interesați să descopere secretele codurilor și ale limbajelor de programare sunt îndemnați să se înregistreze pentru un stagiu de practică la Endava, cu durata de 3 luni. Reprezentanții companiei le promit tinerilor că vor avea posibilitatea să testeze tehnologii și sisteme informatice moderne și să se implice în proiecte reale, pentru a beneficia de instruire practică.

Participanţii pot opta pentru unul dintre cele 3 domenii: testare, dezvoltare software sau managementul aplicaţiilor software, iar experiența de 10 ani în organizarea programului de internship arată că aproximativ 70% dintre tineri se aleg la final cu un job în cadrul companiei. Mai multe detalii găsești AICI!

O altă alegere pentru cei interesați de o carieră în domeniul IT ar fi compania UNIFUN. Pentru că această profesie nu poate fi însușită din tutoriale online, așa cum cred mulți tineri, dar și pentru că reprezintă un domeniul al viitorului, compania le promite tinerilor o experiență inedită, într-o echipă de profesioniști. Aplicanții sunt asigurați că vor beneficia de posibilități nelimitate pentru a crește profesional, dar și de un salariu motivant, stabilit la nivelul companiilor internaționale. Dacă ești atent la detalii, interesat să te perfecționezi, cunoști bine limbile engleză și rusă, îndrăznește să te înregistrezi. Mai multe detalii găsești AICI!

Companiile din Moldova propun oferte și pentru tinerii care își doresc să-și dezvolte abilitățile în alte domenii, precum finanţe, afaceri corporatiste, marketing, marketing digital și vânzări. Programul Smart Start Internship, lansat de Philip Morris Internațional, cea mai mare companie de tutun din lume cu filială în Moldova, este destinat celor interesați să se implice cu dedicație într-un proiect de succes, să se dezvolte profesional și să-și testeze aptitudinile în situații reale. Gândirea analitică excelentă, abilitatea de a comunica eficient și cunoașterea avansată a limbii engleze sunt principalele cerințe ale companiei față de proaspeții absolvenți (de maxim un an) interesați să-și găsească un job. Iar pentru că tinerii sunt motivați de perspectiva unui job într-o companie de succes, dar la fel de importanți sunt și stimulii financiari, stagiul de practică cu durată de 6 luni este răsplătit cu un salariu motivant, care depășește salariu mediu pe economie. Mai multe detalii găsești AICI!

Tinerii ingenioși, inventivi, încrezuți în forțele proprii și interesați să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale sunt invitați să aplice pentru un stagiu de paractică plătit la Kärcher, o companie internațională specializată în vânzarea produselor din domeniul tehnologiei încălzirii. Liderii companiei anunță că programul se axează pe joburi din sectorul afacerilor, dar și cel tehnic, iar participanții vor avea posibilitatea să-și dezvolte aptitudinile în domeniile: aprovizionare, finanțe, cercetare, IT, logistică, vânzări, marketing și relații publice. Pe durata programului, tinerii vor fi remunerați pentru munca depusă și vor avea parte de concediu, în condițiile în care stagiul este pentru o perioadă de un an. Mai mult decât atât, pentru o experiență inegalabilă, compania propune tinerilor programe de internship în străinătate. Italia, Marea Britanie, Suedia, China, Brazilia, Argentina și SUA sunt țările care pot să-ți deschidă ușile spre noi provocări și o carieră de succes. Mai multe detalii găsești AICI!

În schimb, cei pasionați de cifre și publicitatea online pot participa la programul de internship anunțat de Vatimedia – agenție parteneră a motorului de căutare Google. Compania este în căutarea tinerilor responsabili, care cunosc limba engleză (scris și vorbit), interesați să se dezvolte și care posedă o gândire analitică. Timp de 6 săptămâni, aceștia vor vea posibilitatea să încerce noi experiențe alături de experți din domeniu, iar asta presupune gestionarea și crearea campaniilor Google AdWords și descoperirea tuturor avantajelor oferite de această platformă. La final, participanții obțin certificări Google AdWords, care reprezintă un prim pas în carieră, iar cei care vor susține cu brio testele companiei vor fi angajați. Mai multe detalii găsești AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente