(video) Topul companiilor cu cele mai multe brevete. Cine e în fruntea listei

shutterstock_111577829-1024×680

Siemens, Huawei și Samsung dețin primele trei poziții în topul companiilor cu cele mai multe brevete. Oficiul European de Brevete a publicat recent raportul pentru 2018, din care aflăm care sunt domeniile de patentare cele mai solicitate și care sunt companiile care își protejează inovația prin brevet.

Astfel, în 2018, Siemens a solicitat patentarea a 2.493 de produse, Huawei – 2.485 și Samsung – 2.449. Top zece continuă cu LG, United Technologies, Royal Philips, Qualcomm, Ericsson, General Electric și Robert Bosch.

În total, anul trecut, companii din întreaga lume au solicitat 174.317 brevete, cu 5% mai mult decât în 2017. În 2018, jumătate dintre solicitările de brevetare au venit de la companiile din Europa, o creștere semnificativă pe acest segment. Instituția prezintă și topul țărilor cu cele mai multe inovații. Astfel, pe primele cinci poziții se află Statele Unite ale Americii, Germania, Japonia, Franța și China.

Tehnologia medicală rămâne domeniul cu cele mai multe cereri de patentare depuse la Oficiul European de Brevetare, urmată, ca și în topurile din anii trecuți, de comunicarea digitală și tehnologia informațională.

O premieră a anului 2018 este faptul că Philip Morris International a intrat în topul celor mai buni 50 de solicitanți de brevete și este singura companie din industria tutunului, plasându-se pe locul 45. În 2018, PMI și-a majorat numărul de solicitări de patentare cu 30% față de anul precedent. Portofoliul global de brevete al PMI include mai mult de 4.600 de brevete acordate deja și peste 6.300 de cereri în așteptare. În așa fel, compania își protejează inovația în tehnologia de încălzire a tutunului, realizând misiunea sa: crearea unui viitor fără fum.

Compania a fost inclusă pentru prima dată în lista celor 100 de candidați ai Oficiului European de Brevetare în 2014, clasându-se atunci pe locul 73, dar treptat, a urcat constant în clasamentul din fiecare an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente