„Ce-ar fi dacă ați putea ajunge la Chișinău în doar 90 de minute?” Tinerii din Moldova care locuiesc la Cluj au lansat o petiție

avion-1

Tinerii din Moldova care își fac studiile sau locuiesc la Cluj au mai multe impedimente atunci când vor să vină mai des acasă. Unul dintre cele mai deranjante și istovitoare lucruri este drumul și orele petrecute până ajung în Moldova. 

În medie, un tânăr care pornește cu autocarul de la Chișinău, ajunge la Cluj în 12 ore la pachet cu dureri de spate, gât și cearcane sub ochi. Tren de la Chișinău la Cluj nu este. Prin urmare, pentru a ajunge cu trenul la Cluj, ar trebuie să pierdeți cam dublu timp. Dat fiind faptul că trenul Chișinău-București merge aproximativ 12, iar de la București la Cluj nu veți petrece în tren mai puțin de 6 ore.

În acest context, mai mulți moldoveni stabiliți la Cluj au inițiat o petiție în care solicită lansarea unei curse de avion Chișinău-Cluj. „Ce-ar fi dacă ați putea ajunge la Chișinău în doar 60-90 de minute? Ce-ar fi să mergi în mai puțin de 3 ore, la cel mai mare beci de vinuri din Europa”, se întreabă tinerii petiționari.

Conform datelor statistice, în instituțiile de învățământ de la Cluj își fac actualmente studiile mai mult de 3 mii de tineri din Moldova.

Dacă vrei să ajuți studenții din Moldova să ajungă mai repede la studii și să vină mai des acasă, poți contribui cu o semnătură a petiției aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente