Reabilitarea reparației. Autoritățile au semnat un nou contract pentru un segment de 6,5 km de „centură a Chișinăului”

dwadwadwa

O porțiune a șoselei de ocolire a municipiului Chișinău, kilometrii 0 – 6,55, intră în reparație la începutul verii. Contractul, semnat astăzi în prezența Ministrului Economiei Chiril Gaburici a fost câștigat de Rutador SRL și Lusmecon SRL, și este același segment de drum a cărei reconstrucții a mai început odată și a fost lăsat în stadie de șantier mai bine de patru ani.

Potrivit IPN, porțiunea de drum unește trasele naționale Chișinău Hîncești cu Chișinău – Leușeni, segment care practic dacă sunt unite crează posibilitatea de a ocoli Chișinăul. Ca și anterior, se menționează că din aceștia, patru kilometri vor fi reparați, iar alții doi – construiți de la zero. Șoseaua de centură va avea patru benzi de circulație, câte două benzi pe fiecare sens.

În anul 2012 se anunța că se va realiza o șosea de centură a Chișinăului. Urma să fie dată în funcțiune în anul 2015. Totuși, primul segment care a fost contractat, anume cel din apropierea orașului Ialoveni a fost realizat în mărime doar de 3%, și ar fi urmat, dacă se finalizau lucrările să fie gata în ianuarie 2018.

În anul 2014, cu câteva săptămămâni înainte de alegeri, Ministrul Transporturilor de atunci, Vasile Botnari, spunea:

„Municipiul Chişinău va avea o şosea de centură până în 2017. Vrem să construim un drum de ocolire modern, conform cerințelor europene”.

Ceea ce a prezentat atunci ministrul Vasile Botnari:

schema

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente