(foto) Poezia despre Dumnezeu inclusă la prebacul de la limba și literatura română a indignat mai mulți elevi

asg
Foto: Agora.md

Astăzi, elevii claselor a XII-a au scris prebacul la limba și literatura română. Primul subiect a fost bazat pe o poezie în care este inclusă imaginea lui Dumnezeu. Acest lucru a indignat mai mulți elevi, care s-au arătat nemulțumiți de versurile incluse în lucrare.

Este vorba despre poezia „Oglinda veche”, scrisă de Nicolae Prelipceanu:

56161477_2363032767319422_1353667395553591296_n
Facebook/ Bacalaureat Moldova/Brăghier Irina

Mai mulți elevi și profesori s-au arătat indignați că poezia, apărută în teste, ar profana imaginea lui Dumnezeu. Subiectul a fost discutat intens pe rețelele de socializare de către elevii clasei a XII-a.

„Șapte mii de umaniști pe țara avem, care azi trei ore au trebuit să stea asupra unui text diabolic. E vorba de un text bine cernut ca să apară la o probă pretest pe țară și e grav de tot”, a menționat Vera Papuc, profesoară de limbă și literatură română pentru protv.ro.

Pe lângă nemulțumirile față de poezie, unii elevi spun că și eseul pe care l-au avut de scris a fost prea complicat. Tema eseului a fost următoarea: „Expresivitatea îi vine cuvântului exclusiv de la schimbarea uzului consacrat prin tradiție, scrie un eseu cu temă: Metaforă – un procedeu compensatoriu în textul liric”.

Voi ce părere aveți despre aceste subiecte, sunt prea complicate?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente