Studentul Dumitru Calmîc de la UTM s-a clasat pe primul loc la Campionatul Moldovei la Powerlifting 2019

power1

În zilele de 23-24 martie, studentul Dumitru Calmîc, de la UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei, FCIM – Facultatea Calculatoare Informatica si Microelectronica, s-a clasat pe primul loc, fiind menționat cu o diplomă de gradul I, la Campionatul Republicii Moldova la POWERLIFTING 2019, organizat de Federaţia de Triatlon Forţă DF din Republica Moldova – MDFPF, Preşedinte – Volosatii Boris.

În mai 2018, sportivul UTMist, Dumitru Calmîc, s-a clasat pe primul loc la Campionatul European la Powerlifting, iar în noiembrie 2018, Dumitru a stabilit un nou record mondial în cadrul Campionatului Mondial la Powerlifting „WDFPF World Full Power 2018” din Glasgow, Scoția. Tânărul s-a clasat pe locul II și a stabilit un nou record mondial la împins din culcat – 127.5kg.

power2

În cadrul Galei laureaților anului sportiv 2018, președintele raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, i-a înmânat campionului nostru, din partea Consiliului raional, medalia „Cel mai bun sportiv”, iar în cadrul lecției olimpice „Constelația sportului, UTM”, Dumitru a primit trofeul „Sportivul anului” și Diploma de Laureat, de la rectorul UTM, Viorel Bostan.

Solicitat să comenteze rezultatul obținut, Dumitru Calmîc a relatat că: „Mă antrenez de peste doi ani în proba sportivă Powerlifting versiunea WDFPF. În această perioadă, am participat la numeroase competiții ocupând locuri de frunte. Victoriile şi rezultatele pe care le obţin se datorează şi Sălii de Sport moderne a UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei, pe care o frecventez, zilnic și gratuit”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente