Ești gata de decolare? Înscrie-te la Campionatul Mondial de avioane de hârtie Red Bull Paper Wings din Chișinău

maxresdefault

S-au deschis înscrierile pentru cea de-a cincea ediție Red Bull Paper Wings, cea mai mare competiție de avioane de hârtie din lume adresată studenților. Cei mai iscusiți piloți de avioane de hârtie din Chișinău se vor întrece pe 12 aprilie pentru șansa de a câștiga un loc în Finala Mondială Red Bull Paper Wings.

Studenții interesați să își dovedească îndemânarea și cunoștințele de aerodinamică se pot înscrie deja pe www.redbullpaperwings.com. Există trei categorii de concurs: Distanță, Durată de Zbor și Acrobație.

Ideea este simplă – participanții trebuie să împăturească o foaie de hârtie A4, astfel încât să zboare cât mai departe, cât mai mult timp sau cât mai artistic posibil! Câștigătorii din Moldova la cele trei categorii merg mai departe la Finala Mondială, unde îi vor întâlni pe finaliștii din cele 60 de țări intrate în competiție.

Nou la ediția din 2019, Categoria Acrobație se mută complet în online, studenții fiind invitați să filmeze zborul avionului lor de hârtie și să posteze clipul pe Instagram, folosind @redbull, #redbullpaperwings și adăugând țara de reședință prin funcția de locație.

Publicul va vota pe site clipurile înscrise, iar cele mai votate 1/3 din clipuri trec în faza de jurizare. Juriul va evalua designul avionului, performanța zborului și creativitatea momentului și va desemna câștigătorul național la această categorie.

Evenimentul de calificare pentru categoriile Distanță și Durată de Zbor va avea loc în sala de sport a Universității de Educație Fizică și Sport din Chișinău, pe 12 Aprilie, de
Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii. Studenții se pot antrena și pot învăța să împăturească modele noi de avioane de hârtie cu ajutorul realității augumentate, prin aplicația de mobil Red Bull Paper Wings.

Finala Mondială se va desfășura în Salzburg, Austria, în perioada 16-19 mai. Campionii Mondiali, precum și câștigătorul global al jocului din aplicația Red Bull Paper Wings AR, vor avea ocazia să petreacă un weekend de neuitat la o etapă din Campionatul Mondial Red Bull Air Race.

Toate informațiile despre competiție sunt disponibile pe www.redbullpaperwings.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente