Vrei o experiență nouă? Festivalul „Serile Filmului Românesc” lansează înscrierile pentru voluntari

foto-grup
Foto: Universitatea "Petre Andrei"

Festivalul Serile Filmului Românesc, care se va desfășura în perioada 12-16 iunie 2019, la Iași, recrutează voluntari responsabili, implicați și pasionați de toate domeniile. Persoanele care își doresc să facă parte din echipa unicului festival dedicat în întregime filmului românesc, se pot înscrie accesând următorul link.

Ediția a 10-a va reuni la Iași, zeci de actori, regizori, invitați din lumea cinematografică, alături de cel căruia îi dedicăm festivalul, maestrul Florin Piersic.

Ce trebuie să știi dacă vrei să VoluntarEști la SFR

Este important să locuiești la Iași sau în apropierea Iașului, ori să te asiguri că vei fi în perioada 12-16 iunie 2019 în localitate și cu două săptămâni înainte de festival, întrucât vom organiza ședințe de lucru și instruire.

Unii dintre voluntarii care au făcut parte din SFR, actualmente fac parte din echipa ARTIS, cea care organizează festivalul.

Despre voluntariat, de la voluntari

„Am fost voluntar la ultimele două ediții SFR și pot spune cu mâna pe inimă că m-am simțit pentru prima dată inclusă într-o familie mare, frumoasă și primitoare. Am reușit să mă dezvolt extrem de mult pe plan personal și am luat contact cu mulți oameni frumoși, care mi-au creionat și îmbunătățit principiile și ideile. Am fost, la ambele ediții, voluntar în departamentul de logistică, în care m-am integrat frumos și rapid”, spune Amalia Andreea Manea. 

„Festivalul Serile Filmului Românesc a reprezentat începutul schimbării mele. Am învățat cât de multă muncă și organizare este în spatele unui proiect de anvergură națională, am învățat ce înseamnă lucrul în echipă și, mai ales, cât de important este să îți faci treaba. Tot aici mi-am descoperit pasiunile, m-am dezvoltat, mi-am construit o familie. Familia care an de an organizează un festival, până la cele mai mici detalii, familia care reușește să se mărească și să primească noi membri. O familie care începe cu cele mai mari personalități din lumea cinematografică și care nu se mai termină”, spune Bianca Barhan.

„Eu am ales echipa de Guest Management, deoarece am simțit că aici îmi este locul și nu m-am înșelat. Tot ce se întâmplă în cadrul acestui festival, te responsabilizează, te provoacă să-ți lași la o parte haina personală și te face să înțelegi că acolo nu ești tu, ci ești mult mai mult, ești imaginea SFR-ului”, Diana Penciuc. voluntarEsti 1

 

„Festivalul nu doar că îți stârnește apetitul pentru filmele românești, ci te ține captiv în peliculele lui și te hrănește cu amintiri numai bune de dat pe ecranele de la Gopo. Dincolo de spiritul de voluntariat pe care mi l-am dezvoltat foarte armonios și de prieteniile filmice, acest festival m-a legat și mai mult de Iași și după fiecare ediție m-a făcut să spun: ne vedem și la anul”, Ionuț Teoderașcu.

„Simt un fior de fericire gândindu-mă la experiența inegalabilă pe care acest festival și echipa din spatele lui mi-a oferit-o în anii trecuți. Însă, decizia de anul trecut de a mă implica în echipă a fost un moment life-changing pentru mine. M-am dedicat 100% echipei în care am ajuns, destul de repede, să mă simt ca într-o a doua familie. Eram înconjurat de oameni cu care împărțeam idealuri și aspirații. Simțeam că ne leagă dorința de a schimba în bine societatea în care trăim și mentalitatea, că totul este posibil. Îmi pare rău pentru momentele în care nu am reușit să îndeplinesc îndatoririle așa de bine cum ar fi trebuit, dar sunt conștient că mai am atât de multe de învățat. Și dacă aș putea, aș retrăi din nou fiecare ședință de organizare ce ținea până târziu noaptea, și fiecare secundă pe care am dedicat-o festivalului și echipei și m-aș implica din nou, mai activ și mai devotat decât am fost anul trecut”, Andrei Tocariuc.

Cum te pregătești pentru SFR, până în iunie

Suntem deschiși persoanelor care nu au mai practicat voluntariatul, iar pentru asta organizăm traininguri de pregătire pentru activitățile din cadrul festivalului. Suntem în căutare de persoane active, serioase, organizate, care vor să pășească în lumea unui festival de talie națională, dedicat cinematografiei românești.

Departamentele din care poți face parte sunt: PR și Comunicare, Tehnic, Resurse Umane, Coordonare Invitați, Fundraising.

Dacă ideea de a fi voluntar la SFR te încântă, urmează pașii formularului de pe site și trimite în attach CV-ul tău, plus o fotografie reprezentativă și decentă.

Termen-limită pentru înscrieri: 20 aprilie 2019voluntarEști 2

De asemenea, poți să vizitezi și pagina de facebook, pentru a afla ultimele noutăți și pentru a fi mai aproape de echipa din care urmează să faci parte.

Ce beneficii vei avea:

# certificat de voluntariat;

# tricou, ecuson, materiale promoționale pentru voluntari (surpriză!);

# relații cu oameni extraordinari, prieteni și amici interesați de filmul românesc;

# șansa de a dialoga cu actorul sau regizorul tău preferat;

# posibilitatea de a intra în echipa Asociației Studenților Jurnaliști, iar la următoarea ediție – șansa de a fi în echipa SFR;

# intrare liberă la toate proiecțiile de la festival.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente