Înscrie-te într-un grup terapeutic pentru cei singuri și află cum să începi o nouă relație

grup-de-suport

Terapia de grup este una dintre cele mai fascinante forme de terapie. Personal, am participat în mai multe grupuri de terapie, atît ca client, cît și ca psihoterapeut. De fiecare dată a fost diferit, de fiecare dată a fost inspirațional, de fiecare dată am simțit schimbări în mine pe care nu le credeam posibile.

Recent am deschis, împreună cu Ana Niculaeș, creatoarea Consuela, înscrierea în grupul terapeutic „Cum să încep o nouă relație”. Grupul va fi condus în comun de noi doi, va avea 12 participanți și va dura 12 săptămîni, cîte o ședință de 2,5 ore pe săptămînă. Mai multe detalii AICI.

Avînd în vedere că este un produs pishologic relativ nou, lansez o serie de 12 mici însemnări despre beneficiile terapiei de grup. Dacă oricare dintre aceste beneficii rezonează cu tine, te invit să te înscrii pentru a fi selectat ca membru al grupului.

1 din 12. Fortificarea speranței

Unul dintre efectele principale ale terapiei de grup, mai mult chiar ca în terapia individuală, este restabilirea și fortificarea speranței participanților în realizarea schimbărilor propuse și depășirea dificultăților proprii.

Membrii grupului observă timp de 12 săptămîni evoluțiile pe care le înregistrează ceilalți participanți și se inspiră din succesele acestora. În acest fel, succesul de a depăși vreo dificultate, de exemplu, frica de a iniția o conversație cu o persoană pe care o simpatizezi, devine tangibil și real prin intermediul povestirilor despre fapte reale, care se petrec cu participanții între ședințele săptămînale ale grupului.

Invariabil, printre cei 12 participanți ai grupului de sprijin pentru cei singuri, vor fi persoane care se află la diferite etape ale evoluției lor în raport cu subiectul abordat – relațiile. Unii s-ar putea să fie deja divorțați, altele la sfîrșitul unei relații nefericite, altcineva în imposibilitatea de a construi relații de lungă durată, etc. Această varietate a experiențelor participanților și sinceritatea cu care acestea sunt relatate în cadrul grupului oferă baza necesară pentru învățare și progres.

Dătător de speranță este și faptul că pentru unii membri ai grupului experiențele altor membri pot reprezenta dovada reală că transformarea, progresul și depășirea unor dificultăți care par prea mari acum este totuși posibilă.

Înscrierile în grupul de sprijin pentru persoanele singure sunt deschise încă 8 zile – AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente