Vino la „Târgul de Cariere Moldova” și află cum poți obține un post de muncă în SUA, Spania sau Franța

Violeta C. (1)

HR Managerul companiei Grafit Holding, Violeta Chilianu ne povestește de ce să mergem la Târgul de Cariere Chișinău, cum putem obține la cele mai interesante posturi de muncă, cum ne pregătim de eveniment și ce oferte ne asteaptă la standul companiei Grafit Holding.

Târgul de Cariere: Cum ai ales profesia de HR Manager, cum te ajută studiile?

Violeta Chilianu: „Oamenii au fost întotdeauna o pasiune pentru mine, de aceea și am ales să fac psihologie, apoi management în facultate, ca să ii cunosc mai bine și să pot interacționa mai eficient cu ei.”

Târgul de Cariere: Cum e să fii HR la compania GRAFIT Holding?

Violeta Chilianu: „Este foarte interesant și activ să fii HR la Grafit Holding. Deoarece suntem un holding, am posibilitatea să lucrez cu colegii din toate companiile, care vin din diferite domenii, de vârste diferite și au o varitatea largă de interese și păreri.
Cheia succesului sunt oamenii care stau la baza tuturor proceselor unei afaceri și în cadrul Grafit Holding noi ne străduim să valorificăm fiecare angajat și să îl motivăm pentru munca și rezultatele sale!”

Târgul de Cariere: De ce alegeți Târgul de Cariere ca instrument de recrutare?

Violeta Chilianu: „Alegem Târgul de Cariere deoarece, avem posibilitatea să interacționăm cu candidații, să facem interviurile la stand, să vorbim despre structura și obiectivele companiei, să discutăm despre provocări și oportunități, să împărtășim istorii de succes, să transmitem tinerilor că și acasă se poate de făcut carieră și să aflăm din prima sursă ce scopuri și așteptări au tinerii din Moldova.”

Târgul de Cariere: Cu câți candidați intrați în contact la evenimentul Târgul de Cariere și la câți le trimiteți oferta de angajare?

Violeta Chilianu: „Interacționăm cu toți candidații care se apropie de stand. Și chiar dacă nu dețin compentențe de interes nouă, ei pot să ne recomande unui prieten/coleg/vecin care poate fi candidatul nostru perfect! Sunt candidați care în cea de-a doua zi de Târg deja au o ofertă de angajare de la noi, și aceasta se întâmplă la fiecare ediție.”

Târgul de Cariere: Cum ar trebui să se pregătească un candidat pentru Târgul de Cariere? Ce calități ar trebui să posede?

Violeta Chilianu: „Ar fi bine ca potențialii candidați să vină cu CV, să știe ce caută, să pregătească întrebări ce țin de companie, procesul de lucru, mediul de lucru, salariu, pentru că aici au posibilitatea să comunice cu reprezentanții companiilor într-un cadru mai puțin formal.”

Târgul de Cariere: Dacă este posibil reprofilarea candidaților și cât de acceptat este de companie, dacă ai o alta specializare?

Violeta Chilianu: „Desigur că este posibil reprofilarea candidaților. Avem oameni din domeniul filologie, psihologie care prezintă succese în domeniul de vânzări, sau din medicina care au făcut vânzări, apoi s-au reprofilat în domeniul IT. Totul depinde de abilități, calități sau pasiunile pe care le are angajatul.”

Târgul de Cariere: Care sunt joburile disponibile acum, și dacă veți fi la Târgul de Cariere din 12-13 Aprilie?

Violeta Chilianu: „Desigur că vom fi la Târgul de Cariere din 12-13 Aprilie, pentru că avem mai multe posturi vacante în cadrul Grafit Holding, cum ar fi:

# Manager Achiziții pe piața SUA
# Manager Vânzări pe piața Frantei și Spaniei

Iar pentru cunoscătorii de limba Germană, avem mai multe oferte de muncă, atât în domeniul achizițiilor, cât și în domeniul Logisticii, Ecommerce.

Pentru tinerii pasionați de cifre avem un post vacant în departamentul ce se ocupă de formarea și controlul prețurilor și un post vacant în departamentul de contabilitate.

Pentru că suntem în creștere activă, ne mărim și echipa de HR, și suntem în căutarea unui nou coleg”, a conchis Violeta Chilianu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente