Ludmila Adamciuc este o tânără de 23 din Moldova. Ludmila e mămica unei fetițe cu Sindromul Down. Pentru că pe 21 martie este Ziua Internațională a Sindromului Down, tânăra și-a propus să promoveze toleranța față de acești oameni prin intermediul unei provocări colorate. Ludmila îndeamnă lumea frumoasă să-și pună doi ciorapi diferiți, să facă o fotografie și să o publice cu hashtagul #totisuntemdiferiti. 

„Sunt Ludmila, mamă. Fetița mea este diagnosticată cu Sindromul Down. De un an promovez (prin pagina mea de facebook, instagram, blogul prietenamea.com și filmulețele de la @revistaea ) toleranța față de acești Oameni*. 21 martie este Ziua Internaţională a Sindormului Down și eu împreună cu mai multă lume frumoasă am pornit challenge. #totisuntemdiferiti. Sunt sigură că vom avea un impact și mai mare dacă te-ai conecta și tu în acest challenge. (Dacă rezonezi cu această idee desigur, încalţă doi ciorapi diferiţi – fă o poză şi nu uita de hashtag)”, a scris tânăra pe pagina sa de Instagram.

În scurt timp, mai mulți oameni s-au alăturat acestei provocări ș rețelele de socializare au fost „inundate” de ciorapi colorați și amuzanți.

1 2 3 4 5 6 7 8

View this post on Instagram

Salut om frumos😊 Sunt Ludmila, mamă. Fetița mea este diagnosticată cu Sindromul Down. De un an promovez (prin pagina mea de facebook, instagram, blogul prietenamea.com și filmulețele de la @revistaea ) toleranța față de acești Oameni*. 21 martie este Ziua Internaţională a Sindormului Down și eu împreună cu mai multă lume frumoasă am pornit challenge. #totisuntemdiferiti Sunt sigură că vom avea un impact și mai mare dacă te-ai conecta și tu în acest challenge. (Dacă rezonezi cu această idee desigur, incalţă 2 ciorapi diferiţi – fă o poză şi nu uita de hashtag) Mulţumesc anticipat 💙💛 #totisuntemdiferiti #downsyndromebaby #downrightperfect #downsyndromememes #downsyndromelove #prietenamea

A post shared by Adamciuc Ludmila (@adamciucludmila) on

View this post on Instagram

#totisuntemdiferiti @adamciucludmila

A post shared by Haruta Katerina 🦋CrysTAlex🦋 (@haruta_katerina) on

View this post on Instagram

🌸💚

A post shared by Nata Solomon (@nata_solomon) on

View this post on Instagram

#totisuntemdiferiti

A post shared by Albu _ Ludmila (@albu_ludmila) on

View this post on Instagram

#totisuntemdiferiti

A post shared by Mihaela Ungureanu (Ciobanu) (@michelle_prosopelmini) on

https://www.instagram.com/p/BvL6fcpF8Vp/

View this post on Instagram

Eu și Alexandru, copilaș cu tulburări de spectru autist, am acceptat provocarea @adamciucludmila și suntem alaturi de persoanele cu Sindrom Down și apropiații acestora. Mă rog, el nu vrea deloc șosete în această după-amiază. :) Diversitatea este minunată! Ne place! De aceea, nu vrem egalitate. Vrem egalitate de șanse. Trăim într-o lume în permanentă schimbare, astfel încât trebuințele persoanelor cu nevoi speciale și dificultățile cu care se confruntă în fiecare zi sunt și ele diverse. Eu aș vrea să uităm pentru totdeauna paradigma asta a deficienței și să încercăm să facem lucrurile cât de bine putem folosind resursele pe care le avem. Și avem din plin! Mie îmi râde sufletul când văd atâția oameni deschiși la minte cărora chiar le pasă. E nevoie de timp pentru incluziune, de răbdare, de informație, dar și de politici care să se "pupe" cu realitatea. De toleranță. Și nu de o toleranță cum este ea percepută în spațiul carpato-danubiano-pontic – adică ești tolerant dacă "suporți", ești indiferent și nu inițiezi un atac direct la adresa persoanei în cauză, ci o toleranță "activă", mai degrabă sinonimă cu integrarea, în care fiecare își face partea lui de efort. Nu sunt atât de visătoare încât să cred că vorbim despre lucrurilor care ne dor și vor găsi ele un mod miraculos de a se rezolva. Urmează alte războaie cu "sistemul", cu mentalitatea oamenilor, cu perfecțiunea din teorie și eșecul din practică. Urmează alte nopți nedormite, frică și anxietate. Dar tind sa cred că aici nu contează neapărat rezultatul, ci mai degrabă procesul, modul în care noi ne întoarcem la propria natură și dăruim iubire necondiționată. Modul în care noi adăugăm valoare oamenilor alaturi de care ne trăim viața și îi facem să se simtă acceptați. Nu am văzut om care să rămână indiferent la iubire. Iar ce este "normalitatea" nu știu nici până în ziua de astăzi… #totisuntemdiferiti

A post shared by Țîțanu Valeria (@valeriatitanu) on

View this post on Instagram

#totisuntemdiferiti

A post shared by Veronica Monacu (@veronica.monacu) on

Dacă vreți să cunoașteți mai bine istoria Ludmilei, puteți citi blogul tinerei intitulat Prietena mea.  Acolo tânăra scrie despre cum e să înveți viața și să combați stereotipurile de la cea mai fragedă vârstă. Ludmila Adamciuc scrie pe blog despre fetița ei, micuța Beatrice, de un an, care s-a născut cu Sindromul Down.