Două incendii au izbucnit în sectorul Botanica al Capitalei. Trei echipaje ale Serviciului Situații excepționale luptă cu incendiile de vegetație care se răspândesc foarte repede.

(UPDATE) Pompierii au fost solicitați în această dimineață să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Jubiliară 41 în orașelul Codru,  Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:51.

Potrivit Inspectoratului Gnereral pentru Situații de Urgență, o suprafață extinsă de vegetație uscată care a luat foc s-a răspăndit spre un depozit metalurgic de fier uzat. La fața locului au fost îndreptate 5 autospeciale de intervenție care au reușit localizarea arderii către ora 13:12 minute.

Incendiu

Incendiu1

Potrivit pompierilor, în urma schimbării direcției vîntului focul a afectat lucruri învechite, material lemnos, dar și fier uzat din interiorul depozitului. În urma incendiului nimeni nu a avut de sferit. Datorită intervenției angajaților Inspectoratului focul nu a afectat clădiri aflate în preajma. Toate circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Incendiu3

Incendiu4

Incendiu6

Incendiu7