Igor Dodon spune presei ruse că va convoca noul Parlament săptămâna viitoare

dodon athos

Președintele Igor Dodon a declarat că va convoca noul Parlament (atribuție rezervată lui de Constituție) săptămâna următoare. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru publicația rusă Izvestia.

„Cel mai probabil, voi convoca această întâlnire săptămâna viitoare. După aceasta, se vor forma fracțiunile, iar eu, în calitate de președinte, voi începe negocierile cu cele mai mari fracțiuni din Parlament. Sper că, în urma acestor discuții, să ajungem la un consens”, a spus Igor Dodon jurnaliștilor ruși.

Pasul este unul logic și era așteptat ca președintele să convoace noii deputați aleși în urma alegerilor din 24 februarie până la data de 25 martie. De obicei, prima ședință este prezidată de cel mai bătrân deputat (va fi Eduard Smirnov, socialist), în care președintele Curții constituționale vine cu un mesaj și cu prezentarea rezultatelor.

Ulterior, tot în această ședință se pot forma fracțiunile și se poate purcede la alegerea președintelui de Parlament, a președinților de comisii și a formării fracțiunilor din Parlament.

Rezultatele alegerilor din 24 februarie:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente