Jurnaliștii din Lituania vor prezenta, astăzi, la Chișinău, o expoziție de fotografii despre refugiații ruși din această țară

white-russian-refugees-tubabao-002

Organizația de jurnaliști Nanook din Lituania va prezenta azi, la ora 14:00, la American House din Chișinău, expoziția de fotografie „While The Red Is On” („Atât timp cât suntem pe roșu”) – un documentar fotografic dedicat refugiaților ruși, care s-au stabilit în Lituania din cauza represiunilor la care sunt supuși în propria țară. În deschiderea evenimentului, fondatorii Nanook, Artūras Morozovas și Berta Tilmantaitė vor veni cu mai multe informații despre activitatea în cadrul acestui proiect.

Potrivit site-ului Degaraudona.lt, comunitatea refugiaților politici din Rusia este în creștere în Lituania. Proiectul Nanook „While The Red Is On” prezintă istoriile unora dintre ei, oameni simpli, care își iubesc țara, dar aflându-se în dizgrația regimului de la Kremlin, au fost nevoiți să părăsească Rusia și să se stabilească în Lituania.

Fotografiile relatează povestea unor oponenți politici, apărători ai drepturilor omului și mediului, jurnaliști independenți, reprezentanți ai comunității LGBT sau a altor comunități, care au fost supuși persecuțiilor și represiunilor regimului din motive politice și ideologice, scrie mediacritica.md.

Nanook este un studio de producție multimedia, care se axează pe storytelling și abordează probleme sociale, politice, de mediu, culturale etc. Din organizație fac parte jurnaliști, developeri web, graficieni, muzicieni și regizori de sunet care conlucrează împreună pentru a relata poveștile într-un mod cât mai atrăgător. Lucrările lor au fost publicate de National Geographic, The New York Times, The Guardian, Der Spiegel, etc.

Evenimentul este organizat cu suportul Ambasadei Lituaniei la Chișinău și va începe la ora 14.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente