(video) Mere și struguri în loc de flori. Tinerii agricultori ne îndeamnă să cumpărăm fructe autohtone de 8 martie

mere-idared
Foto: zdravan.ro

În contextul sărbătorii de 8 martie, tinerii agricultori din Moldova îndeamnă bărbații să renunțe la tradiționalul buchet de flori și să le dăruiască fructe autohtone persoanelor dragi. Diana Crudu este una dintre producătoarele din țara noastră care a rămas cu tone de mere în depozit în acest an, după ce piața de export din Rusia și altele au fost închise. Aceasta a postat un videou pe pagina sa de Facebook, în care îndeamnă oamenii să se solidarizeze cu agricultorii autohtoni.

„Agricultura din Republica Moldova trece printr-o perioadă de criză. Depozitele sunt pline cu mere și struguri. Este o situație foarte, foarte gravă. Atât eu, cât și colegii mei producători de mere venim cu un mesaj către dvs: haideți, în luna martie și aprilie, să dăm dovadă de solidaritate între noi. Haideți să renunțăm la consumul de citrice scumpe și să consumăm strugurii și merele din Republica Moldova”, a îndemnat Diana Crudu.

Tânăra a menționat că acesta este un mesaj din suflet din partea tinerilor agricultori care-și doresc să facă agricultură performantă acasă, îndemnând bărbații să cumpere de 8 martie un kilogram de mere și un kilogram de struguri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente