(CV) Cine este Dumitru Alaiba – câștigătorul circumscripției 51, care va reprezenta interesele diasporei din SUA și Canada

alaibatacut
Foto: TV8.md

Dumitru Alaiba este cunoscut ca activist civic, prezent la majoritatea protestelor din ultimul timp, de asemenea, acesta s-a profilat în ultimii 2 ani în analiza politicilor publice, co-fondând Centru de Politici și Reforme (CPR) din Moldova.

În doi ani, CPR a acumulat un portofoliu de 6 proiecte cu un buget total de aproximativ 400 mii EURO.

Misiunea CPR Moldova este lupta cu corupția și promovarea democrației și drepturilor omului din Republica Moldova și promovarea reformelor de bună guvernare și acțiunilor îndreptate împotriva corupției din justiție, economie și administrare publică. În activitatea noastră vom promova integrarea europeană a țării.

 Viziunea CPR este de a deveni o voce respectată în societatea moldovenească, capabilă să influențeze politicile și opiniile, pentru o țară liberă de corupție și o guvernare care simte și acționează responsabil în fața tuturor cetățenilor săi.

Scopul CPR este să îmbunătățească politicile publice și să promovăm reformele structurale din R. Moldova în conformitate cu principiile europene și pentru beneficiul întregii societăți. Să oferă consultanță de calitate înaltă în politici publice, având prin urmare impact asupra discursului public și astfel creând necesitatea și cererea pentru reforme în societatea moldovenească.

De asemenea din 2017, Dumitru a co-fondat două afaceri la Chișinău: Armenească 13A – spațiu de coworking și C51 – restaurant/bar. Împreună, aceste afaceri au creat șase locuri de muncă și susțin altele 20 locuri de muncă în Moldova.

În 2011, Dumitru a avut și un discurs la TEDxChisinau

CV-ul din 2016, de pe timpul când Dumitru Alaiba a fost propus pentru Guvernul ne-votat Sturza, îl vedeți aici

Alaiba, candidatul ACUM, de pe circumscripția nr. 51, la învins pe candidatul independent Valeriu Ghilețchi, cu 1.000 de voturi. Vedeți aici cum s-a votat în SUA și Canada.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente