Cu studii la Cambridge și cu venit de 380.000 de lei. Cine este Dan Perciun, cel mai tânăr candidat, care a câștigat pe circumscripția uninominală

8B24DAC5-9202-4953-B6F5-375C7CC7AEF0_w1023_r1_s

Dan Perciun este cel mai tânăr candidat care a câștigat pe circumscripția uninominală. Acesta are 27 de ani și a învins doi ex-deputați și un fost viceprim-ministru, pe circumscripția 30, Chișinău.

Potrivit rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, candidatul Blocului ACUM, Dan Perciun a câștigat alegerile în circumscripția 30. Circumscripția uninominală numărul 30 include mai multe adrese din sectorul Ciocana al municipiului Chișinău. În această circumscripție au mai candidat Nae Simion-Pleșca, din partea PDM, Petru Burduja, din partea PSRM, precum și Valentin Dolganiuc care în mai 1998 — februarie 1999, a ocupat funcția de viceprim-ministru, scrie ZdG.

În perioada 2017 – 2018 Perciun a obținut un venit de peste 380 de mii de lei de la compania „Civitta Moldova” pentru gestionarea proiectelor, elaborare de studii, cercetări și analize. Conform declarației de avere și interese personale, Perciun deține cota parte dintr-un apartament de 78 m2, dobândit în 2017. Perciun mai declară o donaţie de 25 000 de euro, dar și un împrumut în mărime de 9 000 de lire sterline.

În anul 2016 Dan Perciun a donat partidului suma de 4500 de lei.

A activat în cadrul Ministerului Educației în calitate de șef de direcție al Departamentului e-Transformare și Informatizare, iar la moment este asistent în cadrul proiectului „Școli transparente – comunități prospere” al Centrului de Analiză și Evaluare a Reformelor.

Mai activează în cadrul unei companii internaționale de consultanță în management.

Dan Perciun a făcut liceul în Marea Britanie. Și-a luat licența în Politică, Psihologie și Sociologie la Universitatea Cambridge în 2014. În anii de studenție a fost implicat în multiple proiecte de voluntariat atât în Republica Moldova, cât și în Marea Britanie în calitate de vicepreședinte al Asociației Moldovenilor din Marea Britanie.

În 2012 și 2013 a făcut stagii de practică în Mexic și India, unde a lucrat inclusiv asupra unui studiu calitativ referitor la controlul infecțiilor în unul din cele mai mari spitale oncologice din India – TATA Medical Centre. Dan este cvadruplu vicecampion național la șah la diferite categorii de vârstă.

În adolescență a luat parte la activități de dezbateri și a participat în mai multe proiecte pentru tineri. O fire activă, Dan Perciun este în căutare permanentă de noi provocări, cu un simț acut al dreptății și necesitate de a se implica în activități sociale și comunitare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente