Vulturul turcoaz care vrea să ajungă în Parlament: Ce își propune să facă Oleg Bînzar, candidatul pe circumscripția 51

vultur2

Oleg Bînzar, candidatul independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția nr. 51, SUA și Canada, este de părere că deputatul potrivit pentru diasporă trebuie să fie din diasporă. În opinia sa, cine ar cunoaște mai bine provocările și problemele cu care se confruntă cetățenii noștri, decât cineva care locuiește printre ei și care a simțit pe propria piele toate dificultățile privind integrarea în noua societate și, în general, viața din diasporă. Totodată, el consideră că obiectivele candidatului este necesar să fie orientate pe două aspecte: problemele din diasporă și cele din Republica Moldova.

De ce vulturul turcoaz?

vultur1

„Vulturul, în contextul simbolului electoral, reprezintă eliberarea din domnia nedreptății, a regimului corupt și oligarhic din RM. Vulturul scapă din mâna stăpânului rău și se înalță spre cer. El este simbolul luptătorului curajos al dreptății. Tocmai în acest context, vulturul este soluția pentru eradicarea corupției din Republica Moldova.

Istoric, vulturul fiind parte din stema Moldovei reprezentă ocrotitorul acestui neam. A venit însă vremea când acesta își întinde aripile și acționează hotărît pentru a lupta, pentru a aduce un impact în schimbarea mentalității poporului nostru. Vulturul nu este doar un simbol al puterii, ci al puterii intuiției, a creativității și poate vedea adevărurile ascunse. El este cel, care face mișcări rapide și precise pentru a schimba în mod autentic cultura și mentalitatea oamenilor.
Vulturul este unica pasăre capabilă să se ridice la cea mai mare înălțime, e apt să se ridice înalt deasupra problemelor, a sărăciei și astfel, reprezintă un vector al creșterii economice, de care, tocmai este acut nevoie în R.M. Caracterul său impune hotărîre, precizie, un vector pragmatic și focusat pe scop. Vulturul, în sens metaforic, este capabil să realizeze toate aceste 3 obiective:
#1. Eradicarea corupției
#2. Schimbarea mentalității
#3. Creșterea economică
Culoarea turcoaz în contextul vulturului, devine o combinație ce aduce cel mai bun echilibru în obiectivele noastre. De fapt, turcoazul reprezintă empatia și compasiunea și oferă cel mai bun remediu sufletesc celor în impas, care au nevoie de speranță și de schimbare!
Pe de o parte vulturul e hotărît să lupte, dar să lupte pentru cine? Tocmai pentru cei împovărați, cei în captivitate, cei în nevoie și sărăcie. Vulturul în nuanța turcoaz devine, nu pur și simplu simbolul puterii, ci al viteazului nobil, care simte cu cei în durere, care luptă pentru cea mai nobilă cauză – binele celor asupriți. Cu durere, dar Moldova azi e îngenunchiată și asuprită, e impobilizată în captivitatea hoților. Cine, dacă nu vulturul, avînd acest suflet plin de compasiune, va lua hotărîrea să se avînte în lupta nobilă pentru binele poporului?! Iată de ce armonia dintre vulturul Moldovei și culoarea turcoaz reprezintă cel mai bun echilibru. Pe de o parte nevoia oamenilor, iar pe de altă parte compasiunea și hotărîrea vulturului!” spune Oleg Bînzar.

Pe circumscripția 51 mai candidează:

Ghilețchi Valeriu (independent), vicepreședinte al Parlamentului
Vartanean Gaik, PSRM
Neaga Petru, independent
Moroșanu Ghenadie, PDM
Savva Viorel, independent
Grozav Gheorghi, independent
Perov Valeri, independent
Palancica Roman, independent
Dumintru Alaiba (ACUM), activist civic
Rodica Rusu, ȘOR
Ana Vasilachi, independent
Valentin Ganea, independent
Alexandrin Patron, independent

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente