„Majoritatea au toată atenţia concentrată asupra telefoanelor”. Relația profesori – elevi, în zilele noastre

20190216_110020-4128×2064

În zilele noastre, elevii nu mai au același comportament și atitudine față de profesori ca elevii de acum 10 sau 20 de ani. În prezent, deseori, comportamentul unor elevi poate provoca conflicte cu profesorii.

Unii profesori din cadrul Liceului Teoretic „Gaudeamus” din Chișinău susțin că, în prezent, unii elevi sunt mai puțin interesați de lucrurile care se întâmplă, iar alții nu sunt responsabili.

„Depinde de disciplină şi de obiect, dacă elevului îi place ceea ce i se predă, atunci şi atitudinea lui este mai bună. Dar dacă nu-i place disciplina, elevul manifestă indiferenţă. Trecerea timpului a schimbat totalmente atitudinea tuturor elevilor. Aş vrea ca elevii să arate mai mult respect și atitudine pozitivă”, a spus Ludmila Cîrnaț, profesoară de limba şi literatura romană la Liceul Teoretic „Gaudeamus”.

„În prezent, elevii sunt indiferenți. Nu au interes și nu sunt responsabili. Mi-aş dori ca elevii să aiba cei 7 ani de acasă, precum şi atitudine bună pentru a realiza lucruri frumoase pentru viitorul său”, a menționat Viorica Noroc, profesoară de biologie la Liceul Teoretic „Gaudeamus”.

„Atitudinea este medie, unii au interes, alții nu. Majoritatea au toată atenţia concentrată asupra telefoanelor. Doresc ca elevii să fie mai omenoși și să nu fie invidioși. Au prea multă încredere în sine şi sunt prea mândri”, a subliniat Alexei Mîndru, profesor de chimie.

De cealaltă parte, unii elevi spun că și-ar dori ca profesorii să fie mai înțelegători cu ei.

Autori: Nistor Mihaela, Plăcintă Valeria, Nina Chiriac, Platon Daniel, elevi ai Liceului Teoretic „Gaudeamus” din Chișinău.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente