(foto) „Gândind din container”. Istoriile unui gunoier voluntar care a decis să facă viața mai frumoasă chișinăuienilor și celor de la salubritate

collage

Pagina de Facebook Gunoiștea a fost realizată de un tânăr din capitală care și-a propus să facă mai frumoasă viața locuitorilor capitalei, dar și a reprezentanților de la salubritate. Pagina e activă deja mai bine de trei săptămâni și a reușit să adune o serie de istorii interesante din perspectiva unui gunoier voluntar.

„Având în vederea relația intimă a gunoierului cu containerele de gunoi, el a putut observa câteva elemente care nu i s-ar fi revelat altfel.

Toate containerele au pe fund un sediment de noroi, care nu se desprinde la debarasarea gunoiului. acest sediment puturos și infect cântărește în jur de 30 kg, adică circa 30% din greutatea proprie a containerului. Gunoierul lasă deja pe seama celor cu pregătire economică să calculeze costurile inutile produse de acest sediment. (gunoierul le-a eliberat pe toate de această greutate)1

Autopsia gunoiului dintr-un container plin arată că în jur de 15% (a 7-a parte) îl reprezintă deșeurile reciclabile – plasticul și sticla, care s-ar fi putut lesne regăsi în containerele special destinate pentru asta. una dintre cauzele din care containerele sunt mereu suprîncărcate este că acolo se conține mult aer”.

„Eroul zilei a 7-a este Vitalie, două mâini de ajutor pentru gunoier. Găsește loc fiecărei pungi pentru a evita revărsarea pe jos a gunoiului, ceea ce ar duce la reacții în lanț”. 

9

„Ziua a 8-a este dedicată odihnei. Gunoierul a hotărât să o împartă cu ajutorul său, la fel, auto-desemnat – Vitalie, eroul zilei a 7-a, într-o nouă ipostază”.

11

1 2 5 6 7 8 10

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente