(foto) Naruto, Sakura sau Sailor Moon. Cum arată comunitatea tinerilor pasionați de cosplay din Moldova

collage

Fenomenul de cosplay a ajuns și în Moldova. Deși comunitatea amatorilor de manga, anime, cărți cu benzi desenate nu e mare, aceasta reușește să impresioneze prin asemănarea cu eroii preferați. 

Cosplay (în japoneză: コスプレ, kosupure) este prescurtarea cuvintelor englezești costume play („joc costumat”), care reprezintă o formă de artă performance escapistă apărută în Japonia, în care participanții se costumează în personaje din manga, anime, jocuri video, cărți cu benzi desenate etc. Mai multe fotografii și informații despre comunitatea cosplay-erilor din Moldova, vedeți pe Facebook. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 12 13 14 15 16 17 18 19

Cu toate că există magazine care vând costume pentru cosplay, deseori costumele sunt confecționate de către participanții înșiși, care în afară de costum folosesc peruci, lentile de contact colorate, tatuaje temporare etc. pentru a imita cât mai bine personajul respectiv. În Japonia există școli cosplay (cursuri de o jumătate de an sau de un an), unde elevii învață cele necesare pentru cosplay: designul costumelor, machiaj, coafuri, pozare etc. 20 21 22 23 24 25 26 27 28

29

Începând cu anul 2003, are loc anual World Cosplay Summit, care organizează din 2005 un campionat mondial, eveniment care are loc anual în Nagoya, Japonia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente