(video) Merge zilnic câte 10 kilometri prin vie. Cunoaște-l pe agronomul-șef de la Vinăria din Vale

vinarie din vale

Fericiți sunt cei care reușesc de minune să îmbine meseria și pasiunea lor de o viață. E lucru știut că alții caută o viață întreagă, dar, din păcate, nu reușesc. Acesta însă nu este și cazul lui Ion Hioară, agronom-șef la Vinăria din Vale. El a moștenit pasiunea pentru agronomie de la buneii săi, iar astăzi se poate mândri cu o experiență de peste 30 de ani.

Această perseverență și iubire pentru muncă, domnul Hioară, o împărtășește zilnic, de aproape 10 ani, la Vinăria din Vale, supraveghind și contribuind la creșterea unor struguri suculenți, frumoși și de cea mai înaltă calitate.

L-am întâlnit într-o dimineață de iarnă. Era vioi și plin de energie și gata să exploreze întinderile vaste ale viei. Ne-a povestit că aceste plimbări matinale, care se pot întinde până după-amiaza, sunt o rutină. Obișnuiește să meargă câte 10 kilometri zilnic printre butucii de vie și „discută” cu aceștia pentru a se asigura că în toamnă va putea strânge o roadă bogată, dar nu se plânge. El mărturisește că nu și-ar putea imagina o bucurie mai mare decât să vadă-n toamnă un strugure de două kilograme care să atârne greu pe butuci.

Mai mult decât atât, Ion Hioară îndeamnă tinerii să nu ezite să aleagă această meserie nobilă, dacă simt chemarea. Provocări sunt multe, la fel cum nici satisfacția nu va întârzia să apară.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente