Persoanele cu dizabilități își vor putea repara cărucioarele într-un centru specializat. Unde se află acesta

carucior.w46jrn21yk-1-678×381
Foto: Foto: Cotidianul

La Chișinău va fi amenajat un spațiu în cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, unde persoanele cu dizabilități se vor putea adresa oricând pentru servicii de menținere tehnică a cărucioarelor. Despre această oportunitate a comunicat secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca, în contextul propunerii făcute de Jane Ebel, expert în domeniul dizabilității și educației incluzive din Marea Britanie.

În contextul inițiativei propuse, secretarul general de stat a asigurat că va fi identificat un spațiu în cadrul CREPOR, unde persoanele cu dizabilități se vor putea adresa oricând pentru servicii de menținere tehnică a cărucioarelor.

În perioada imediat următoare, conducerea CREPOR urmează să aibă o consultări tehnice cu reprezentanții din Marea Britanie pentru a realizarea obiectivelor discutate în cadrul ședinței.

Conform datelor CREPOR, în anul 2018 au fost repartizate 453 de cărucioare rulante, iar în acest an urmează să fie distribuite cărucioare pentru încă 780 de persoane care se află în lista de așteptare. Conform datelor statistice, peste 27.000 persoane se deplasează în cărucioare rulante.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente