(foto) Pentru prima dată în 100 de ani, un leopard negru a fost fotografiat în Africa. Cum arată felina

Безымянный

Pentru prima dată în 100 de ani, a fost surprins într-o fotografie un leopard negru în Africa. Imaginile au fost realizate de fotograful britanic Will Burrard-Lucas, în vârstă de 35 de ani, în timp ce ploua în jurul câmpiilor din Kenya, în lună plină.

Lucrând în colaborare cu biologi din grădina zoologică din San Diego din zonă, Burrard-Lucas a instalat camere de fotografiat capcane într-o zonă bine protejată, unde s-a zvonit că ar fi trecut un leopard negru.

Fotograful folosea echipamente speciale, inclusiv senzori de mișcare fără fir, camere de înaltă calitate DSLR și de la două până la trei flash-uri. Pisica mare, surprinsă pe fotografii, s-a dovedit a fi o femelă minoră, care călătorea cu părintele ei.

„Oamenii și-au exprimat preocuparea că leopardul poate fi acum o țintă pentru vânătorii de trofee. Din fericire, vânătoarea de trofee este ilegală în Kenya. Ne ocupăm de avantajele promovării turismului în afara riscului și, prin urmare, am notat locația. Turismul este singura sursă de finanțare pentru conservarea zonelor”, spune Burrard-Lucas.

Leoparzii africani sunt enumerați în lista roșie a speciilor amenințate ale Uniunii Internaționale de Conservare a Naturii (IUCN).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente