PDM, PSRM, ACUM, PPȘor și PL au fost prince cele mai vizibile formațiuni care au fost reflectate pe ecranele moldovenilor. Potrivit rezultatelor monitorizării, în audiovizual, cea mai mare diversitate din punct de vedere tematic a fost atestată la posturile Pro TV, Jurnal TV, NTV Moldova și Accent TV.

În perioada de raport, postul public național de televiziune Moldova 1 a avut o tonalitate neutră în reflectarea știrilor despre campania electorală. În emisiunile puse pe post de radiodifuzorul public regional GRT a fost remarcată tendința de favorizare a candidatului independent Nicolai Dudoglo. Posturile private cu acoperire națională Prime TV, Canal 2, Canal 3 și Publika TV au reflectat similar campania electorală în știri, emisiuni și dezbateri. De cele mai multe ori, la aceste posturi au avut acces reprezentanții PDM și candidații afiliați acestui partid.

NTV Moldova și Accent TV au acordat în continuare spațiu de emisie preponderent reprezentanților PSRM și președintelui Igor Dodon. Posturile private Pro TV și TV8 au reflectat neutru protagoniștii politici. În emisiunile puse pe post de Jurnal TV, tonalitatea pentru reprezentanții PDM și ai Partidului Șor a fost neutră și negativă. Televiziunea Centrală a alocat mai mult spațiu Partidului Politic Șor, pentru care tonalitatea reflectării a fost mai mult pozitivă și neutră. Tonalitatea față de reprezentanții PSRM și Blocului electoral ACUM a fost mai mult negativă, dar și neutră.

În perioada de raport, portalul Agora.md a continuat să prezinte informații relevante, având o tonalitate neutră. Portalul Aif.md a favorizat editorial Partidul socialiștilor și pe Președintele Igor Dodon. Portalul Deschide.md a prezentat mai des în context defavorizant Partidul socialiștilor și pe Igor Dodon. Portalul Diez.md a avut o abordare editorială în general echilibrată față de concurenții electorali, la fel ca și portalul Esp.md care însă a continuat să reflecte campania doar din perspectivă regională. Portalul din Comrat Gagauzinfo.md a reflectat campania selectiv, favorizând Partidul Socialiștilor și reflectând în general negativ Partidul Democrat. Ziarul “Jurnal de Chişinău” este critic faţă de Partidul socialiștilor, Partidul Democrat, Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Ilan Şor.

Portalul Kp.md continuă să defavorizeze Blocul electoral ACUM, în special pe Maia Sandu, favorizând Partidul socialiștilor și pe președintele Igor Dodon. Portalurile Moldova.org și Newsmaker.md au avut o politică editorială echilibrată și o tonalitate de reflectare neutră. Portalul Noi.md mediatizează intens activitatea lui Igor Dodon, favorizând în general Partidul socialiștilor. Portalul Realitatea.md a reflectat campania electorală, în general, echilibrat. Sputnik.md a publicat puține știri din campania electorală, abordarea fiind una selectivă. Timpul.md continuă să favorizeze editorial Partidul Democrat și pe Vladmir Plahotniuc. Unimedia.info a avut o atitudine/tonalitate preponderent neutră faţă de toţi concurenții electorali din rândul partidelor, însă tonalitatea de prezentare a lui Vladimir Plahotniuc/PDM a fost mai des negativă.

Portalul Zdg.md a menținut abordarea generală neutră față de concurenții în alegeri, în editoriale remarcându-se tonalitate negativă față de PDM, PSRM și Partidul Șor.