Ruslan Codreanu „a tăiat” panglica roșie cu ocazia începerii lucrărilor de reconstrucție a unei grădinițe din Chișinău

DSC_4959
Foto: www.moldova.org

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat la inaugurarea lucrărilor de reconstrucție a Grădiniței nr. 166 din str. Nicolae H. Costin, 63/3, sectorul Buiucani al capitalei.

Proiectul de renovare a instituției preșcolare prevede reconstrucția capitală a sediului, amenajarea teritoriului, a pavilioanelor și a terenului de joacă pentru copii, dar și construcția unui gard nou. Finalizarea reconstrucției grădiniței este planificată pentru luna decembrie, 2019.

Clădirea este în stare avariată din anul 2006, anterior aceasta fiind dată în locaţiune unei instituții de învățământ private. După reabilitarea integrală a edificiului grădiniței, vor fi formate 13 grupe de copii, iar capacitatea instituției va fi de circa 380 copii.

www.moldova.org

Autoritățile municipale au decis reconstrucția capitală a sediului instituției preșcolare, în baza unui parteneriat public-privat, pentru a diminua numărul mare de cereri privind încadrarea copiilor în grădinițe. Agentul economic își asumă executarea în totalitate a lucrărilor de modernizare, iar după redeschidere, grădinița își va păstra statutul de instituție publică.

Grădinița nr. 166 este una din cele 7 instituții de educație timpurie care vor fi redeschise în acest an în municipiul Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente