(video) Fii stăpân/ă pe banii tăi. Direcționează 2% din impozit și contribuie la ceea ce contează pentru tine

ț

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) lansează un filmuleț prin care te invită să participi la dezvoltarea comunității tale, redirecționând 2% O poți face simplu și nu te costă nimic!

Cu siguranță fiecare din noi vrea să îmbunătățească lumea din jur. Un mediu înconjurător sănătos, drepturi egale sau educație – toate pot fi susținute acum prin contribuția ta!

În fiecare an, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, persoanele fizice plătitoare de impozite pot direcționa 2% către o organizație neguvernamentală sau un cult religios din țară.

Direcționarea a 2% nu costă nimic. Nu sunt bani suplimentari care se achită din buzunarul propriu, ci sunt banii pe care persoanele fizice plătitoare de impozite îi plătesc la stat, sub formă de impozit pe venit. În cazul direcționării a 2%, la stat vor ajunge 98% din impozit, iar restul sumei, în mărime de 2% va merge spre organizația care a fost desemnată ca beneficiar al acestei sume.

Lista completă și actualizată a beneficiarilor 2% este disponibilă aici.

Mai multe detalii privind procedura de direcționare, găsești pe pagina web: www.2procente.info la compartimentul „Contribuabili”.

Spotul a fost realizat în cadrul proiectului „Promovarea mecanismului 2% în Republica Moldova”, implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova în cadrul programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360 în parteneriat cu Centrul European pentru Drept Necomercial (ECNL).

Citiți de asemenea:

(doc) Bilanțul implementării mecanismului 2%. Cetățenii au redirecționat din veniturile lor peste 2.8 milioane de lei în anul 2017

Fundația „Domnica Cemortan” nu a fost inclusă în lista beneficiarilor 2% pentru anul 2019

(doc) Lista tuturor organizațiilor care au primit bani datorită legii 2%. În top 3 este fundația lui Shor

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente