Trei tineri din Moldova au fost nominalizați de revista Forbes în topul 30 Under 30

1

Xenia Muntean în vârstă de 25 de ani, Vlad Caluș în vârstă de 23 de ani și Nicolae Gudumac de 26 de ani, cofondatorii platformei Planable, au fost nominalizați de revista Forbes în topul 30 Under 30. 

Tinerii creatori au fost nominalizați la categoria Media și Marketing. Ei lucrează la Planable, o platformă de colaborare socială și de aprobare. În timp ce Xenia supraveghează operațiunile de CEO, Nicolae este CTO-ul companiei, pasionat de designul UX și designul eye-candy, iar Vlad se ocupă de marketing.

„Aș vrea ca fiecare tânăr din Moldova să-și găsească pasiunea sa așa cum am găsit-o și noi pe a noastră. Ei sunt atât de talentați încât ne trebuie doar un pic de inițiativă, să gândim un pic mai mare și totul o să ne reușească” spune Xenia Muntean.

Startup-ul Planable, fondat în Republica Moldova și crescut la Cluj-Napoca, a fost acceptat la acceleratorul Techstars din Londra, fiind prima companie românească ce reușește să ajungă la unul dintre cele mai cunoscute programe de accelerare din lume, scrie start-up.ro.

Reamintim că anul trecut, Mihaela Spătaru – tânăra deputată din Moldova a fost nominalizată de revista Forbes în topul „30 Under 30” și acum doi ani ex-președintele Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova, Doru Curoșu, a fost nominalizat de către revista americană Forbes în topul „30 Under 30 Europe” la secția „Politici”.

„30 Under 30 Europe” este un top realizat de prestigioasa publicație Forbes care selectează și nominalizează 30 de povești de succes ale tinerilor cu vârsta de până la 30 de ani, implicați în diferite domenii de activitate. Printre cei nominalizați în acest an îl regăsim și pe moldoveanul Doru Curoșu. Ex-președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova a fost nominalizat la compartimentul „Politici”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente