Pe lângă 5G, o altă premieră în ceea ce priveşte conexiunile la Internet pentru viitorul flagship Samsung, va fi suportul pentru cel mai nou standard wireless. S10 va fi primul smartphone care va oferi suport pentru Wi-Fi 6, cel mai nou standard wireless, aprobat recent de Wi-Fi Alliance, consorţiul de companii care supraveghează dezvoltarea acestei tehnologii.

Conform informaţiilor depuse de producătorul coreean la instituţiile oficiale de reglementare, referitor la noul său flagship, trei modele de Galaxy S10 vor fi compatibile cu Wi-Fi 6. Noul standard wireless, care inaugurează un sistem simplificat de numire (trecând de la nume precum N sau AC, la cifre) nu se va face remarcat prin viteză, ci printr-o performanţă mai bună în zonele aglomerate, unde operează multe reţele şi device-uri conectate la wireless.

Samsung Galaxy S10 va fi disponibil, inițial, în două versiuni. Acestea vor fi și cele mai populare. E varianta standard, cu ecran de 6,1 inci și o singură cameră pentru selfie. Apoi, e Samsung Galaxy S10 Plus cu două camere pe față și alte trei pe spate. Vestea și mai bună e că ambele telefoane vor avea mufă clasică pentru căști, astfel că Samsung, pentru încă un an, oferă portul de care cei mai mulți producători încearcă să scape.

Samsung Galaxy S10 va fi prezentat oficial pe 20 februarie și mai sunt așteptate două versiuni: una Lite, cu ecran de 5,8 inci, și una 5G cu cel mai puternic hardware pe care Samsung l-a folosit vreodată.

Despre preț. Samsung Galaxy S10 Lite, în varianta cu 6 GB de RAM și 128 GB de stocare, va costa 780 de euro. În cazul lui Samsung Galaxy S10 standard, ai la dispoziție varianta cu 6 GB RAM și 128 GB, pentru care vei plăti 930 de euro, dar și pe cea cu 8 GB RAM și 512 GB, pentru care vei avea de plătit 1.180 de euro.

Citește și:

Care sunt modelele de telefoane care emit cele mai multe radiaţii în 2019. Xiaomi şi Apple sunt în top