Mișcarea populară Antimafie susține că după alegerile parlamentare, în Moldova, se așteaptă o criză politică. Potrivit lui Sergiu Mocanu, PDM va propune ACUM să-și retragă candidații de pe listele uninominale pentru a lupta împotriva lui PSRM.

„Știm că Plahotniuc o să le facă o ofertă celor de la ACUM să lupte împotriva lui Dodon în ultimele 2 săptămâni. Știm că Plahotniuc are de gând să le ceară celor de la ACUM să-și retragă reciproc candidații ca să poată să lupte împotriva lui Dodon care stă să vină la guvernare. Evident cei de la ACUM vor respinge eroic propunerea lui Plahotniuc”, a declarat Sergiu Mocanu.

Acesta a mai adăugat că „Cel puțin 16 candidați de pe ACUM vor fi gata să coalizeze cu PDM.”

Daniela Bodrug a spus că după 24 februarie, Moldova se va confrunta cu o criză politică enormă. „În urma acestei campanii electorale, care se va termina ori cu o catastrofă în care Dodon vine cu o majoritate fie guvernamentală sau constituțională, ori Plahotniuc va încerca să joace în așa fel încât să-și creeze o majoritate. Indiferent cu care opțiune se va întâmpla ne vom pomeni cu o criză.”