Guvernul va aloca 3 milioane de lei pentru reparația acoperișului Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Bălți

viber-image-2_09348800
Foto: Canal2.md

Ministerul Finanţelor va aloca primăriei municipiului Bălți, din fondul de rezervă al Guvernului, 3 milioane de lei pentru realizarea lucrărilor de reparație a acoperișului avariat al Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din municipiul Bălți.

Hotărârea a fost luată astăzi, 11 februarie, în cadrul ședinței Guvernului, ținând cont de faptul că reparaţia acoperişului avariat din blocul claselor primare este strict necesar pentru a asigura securitatea vieţii şi sănătăţii elevilor şi angajaţilor Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” şi desfăşurarea regulamentară a procesului educaţional.

Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din num. Bălţi este o instituţie de învăţământ general în care îşi fac studiile 608 elevi în trei trepte de şcolaritate (primar, gimnazial, liceal). În iulie 2018 în instituţie a avut loc prima prăbuşire a unei porţiuni a planşeului de pod în una din sălile de clasă de la etajul trei. Fiind în deficit bugetar constant, la elaborarea bugetului liceului nu au fost planificate resurse financiare pentru reparaţia capitală a acoperişului blocului claselor primare. La data de trei februarie, 2019 s-a prăbuşit o nouă porţiune de pod de în altă sală de clasă la acelaşi etaj (de asemenea în blocul vechi).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente