Ești tânăr de 15-18 ani și îți dorești studii internaționale? BERD lansează Premiul Olivier Descamps pentru bursele UWC

aa-920×415

BERD împreună cu familia Descamps lansează Premiul Olivier Descamps în memoria regretatului Director Executiv al BERD.

Premiul BERD-Olivier Descamps va finanța bursele a doi studenți, care urmează să se înscrie la o școală sau un colegiu United World Colleges (UWC) în august/septembrie 2019. Cele două burse, având fiecare o valoare de până la 40.000 lire sterline, acordate de către BERD și familia Descamps, reflectă interesul manifestat de-a lungul vieții de către domnul Descamps pentru țările  în care activează BERD.

Acestea au fost concepute pentru a-i ajuta pe tinerii din medii sociale defavorizate și pentru a sprijini familiile personalului local al BERD.

Premiul va fi organizat în cooperare cu UWC International, o mișcare globală non-profit pentru educație, prezentă în peste 155 de țări la nivel global, ce asigură educație preuniversitară pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani.

Președintele BERD Suma Chakrabarti a declarat: „Olivier reprezintă un exemplu pentru tot ce are Banca mai bun, misiunea acesteia și oamenii în interesul cărora ne facem datoria. El a contribuit în mod semnificativ la succesul Băncii, la efortul acesteia de a investi în schimbarea vieților oamenilor și extinderea prezenței acesteia în regiuni noi – timp de 22 de ani”.

„Așa cum spunea și Olivier, acesta a vrut să înțeleagă necunoscutul și să descopere țări noi și diferite moduri de a gândi. Îi plăcea foarte mult să facă lucruri dificile, fiind motivat de pasiunea pentru țările unde își desfășura activitatea. Acesta este spiritul pe care am dori să îl cultivăm prin finanțarea unei experiențe educaționale unice pentru doi tineri talentați din țările unde ne desfășurăm activitatea.”

Eligibilitate:

Programul este dedicat candidaților cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din toate țările unde BERD își desfășoară activitatea. Bursa este concepută pentru a sprijini un membru al familiei unui angajat BERD și un alt copil dintr-o altă familie decât cea a unui angajat BERD.

Cum vă puteți înscrie:

Candidații sunt invitați să se înscrie cât mai curând posibil prin intermediul comitetelor naționale UWC.

Vezi și experiența unui tânăr din Moldova în cadrul programului UWC. Acesta învață pe malul mării Adriatice și a făcut voluntariat în Liban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente