Un canal de pe Telegram îți arată în timp real unde se află troleibuzul care duce spre aeroport și în cât timp ajunge la stație

227763

Pe Telegram a fost creat un canal care îți arată în timp real unde se află troleibuzul 30 (str. 31 august – Aeroport) și în cât timp acesta va ajunge la stația unde îl aștepți.

Canalul se numește Roata Wăy și poate fi accesat de pe calculator AICIiar de pe telefon, canalul poate fi adăugat direct prin Telegram cu contactul @roataway_bot.

save

Acest canal a fost dezvoltat după ce, în Chișinău, a fost lansat un proiect pilot care are drept scop să informeze călătorii despre timpul de așteptare a troleibuzului 30. Acesta a fost dotat cu sistem GPS, care permite ca pasagerii să poată monitoriza în timp real sosirea unității de transport.

Deocamdată, doar troleibuzul 30 este dotat cu sistem GPS. Direcția generală transport public și căi de comunicație a municipiului Chișinău a promis că va implementa sistemul de monitorizare a transportului public GPS, până la aplicarea sistemului de etichetare electronică. O dată exactă pentru această implementare nu a fost numită.

Cât despre sistemul de etichetare electronică, primarul interimar de Chișinău a promis că acesta va fi implementat până la 1 septembrie 2018, totuși suntem în 2019, iar în troleibuze achităm la taxatori. Mai multe despre lunga istorie a implementării sistemului de etichetare electronică în orașul Chișinău puteți urmări într-un material realizat de echipa #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente