Jucătorea de tenis din Moldova, Anastasia Vdovenco, începe evoluția la un turneu ITF în Egipt. Cine este prima adversară a sportivei

50933546_1964932690226784_4686784127188336640_n

Jucătorea de tenis din Moldova, Anastasia Vdovenco, își începe evoluția la un turneu ITF în Egipt. Turneul face parte din noul circuit al Federației Internaționale de Tenis, ITF World Tennis Tour.

Competiția cu denumirea „W15 Sharm El Sheikh” are loc în perioada 28 ianuarie – 3 februarie. Prima adversară a Anastasiei în proba de simplu va deveni rusoaica Anastasia Pribylova, cap de serie nr. 5. Meciul va avea loc mâine, 30 ianuarie.

Încă în anul precedent, Federația Internațională de Tenis a anunțat introducerea în 2019 a unei reforme în circuitul internațional. Este vorba despre circuitul ITF World Tennis Tour, menit să ușureze trecerea de la tenisul junior la cel profesionist.

ITF World Tennis Tour formează o nouă structură competițională mondială cu un clasament aparte, fiind un rezultat al colaborării dintre ITF, ATP și WTA. ITF World Tennis Tour va fi divizat în următoarele categorii: ITF World Tennis Tour 25s, ITF World Tennis Tour 15s, ITF World Tennis Tour Juniors.

O parte a reformei Federației Internaționale de Tenis este introducerea unor turnee noi la nivel începător – ITF World Tennis Tour 15s, fiind mult mai accesibile atât pentru organizatori, cât și pentru participanți. Oferind puncte pentru clasamentul ITF World Tennis Raiking, aceste turnee vor mări șansele jucătorilor din diferite țări să adere la circuitul mondial al tenisului și să fie susținuți în trecerea lor către tenisul profesionist.

Categoria ITF World Tennis Tour Juniors va oferi la fel jucătorilor o diversitate de competiții de toate nivele și care la fel oferă puncte pentru clasamentul ITF World Tennis Raiking. Din această categorie face parte și turneul de gradul II „Biotehnos Cup 2019”, care va avea loc între 4 și 10 februarie în Chișinău.

În 2019 se preconizează desfășurarea a peste 1600 de turnee sub egida ITF World Tennis Tour.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente